Προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ και πάνω από όλα ΦΘΗΝΑ

Blog
 • 21-09-2012

  Ο κατής που σαλτάρισε στο κάγκελο!

  Κοίτα ρε πώς γυρνάνε τα πράματα κατωκέφαλα.  Η εξουσία απεργεί!  Η δικαστική εξουσία, το τελευταίο αποκούμπι, που λένε, της δημοκρατίας σαλτάρισε στο κάγκελο. Μπλέχτηκαν οι εργατικές φόρμες με τις τηβέννους και τα λευκά κολάρα,  τα κασκέτα με τα γουνάκια, οι ναοί της γκαβής Θέμιδας με τις φάμπρικες.  Ε, μη δουλευόμαστε  κιόλας.  Σιγά την απεργία. Μούφα του κερατά είναι και δε χωρατεύω. Ταρζανιά της πλακός  δηλαδή,  γιατί η πινακίδα στο κούτελο του μαγαζιού γράφει «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», αφού μια δικαστική απόφαση μπορεί να τα κάνε όλα ίσιωμα.

  Εννοείται ότι οι  κατήδες ως  καθωσπρέπει άνθρωποι δεν κάνουν απεργία. Απεργίες κάνουν οι παρακατιανοί, ο λαουτζίκος. Οι κατήδες κάνουν ..αποχή, καθότι ένας καθωσπρέπει άνθρωπος της εξουσίας …αερίζεται  βεβαίως, αλλά πάντως δεν κλάνει όπως ο λαουτζίκος.  Ε, δεν είναι και το ίδιο πράγμα (αν και διαφορά δεν υπάρχει ούτε στον ήχο ούτε στην μπόχα).

  -Και τι πα να πει αποχή, κύριε πρόεδρε; Δουλεύετε δηλαδή ή δεν δουλεύετε ή μπας και μας δουλεύετε;

  -Αγράμματε, το δικαστικό σώμα δεν ασκεί εργασία, ασκεί λειτούργημα! Διασφαλίζει την ισονομία, το βασικό θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Αποδίδει δικαιοσύνη κρίνοντας τις πράξεις των πολιτών ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσεως και εισοδηματικής καταστάσεως.

   

  -Έτσι, έ; Γιατί εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι δουλεύετε. Δηλαδή δεν δουλεύετε  μου λες. Λειτουργείτε. Κάτι σαν δεσποτάδες δηλαδή. Οπότε, τώρα που κάνετε αποχή, θα μείνουμε αλειτούργητοι, ε; Κι αυτή η ισονομία της δημοκρατίας τι θα απογίνει όσο κάνετε αποχή;  Ανισονομία; Κάτι δεν μου κάθεται καλά κύριε πρόεδρε. 

 • 16-09-2012

  Κόκκινες γραμμές και τρικολόρε παραμύθια

  Όχι άλλο …κάρβουνο! (κόκκινο)

   

  Δεν ξέρω από πού στα κομμάτια και ποιος εμπνεύστηκε αυτήν την ηλίθια έκφραση «κόκκινη γραμμή», αλλά γεγονός είναι ότι ήδη αποτελεί μια, σχετικά καινούργια, τρανταχτή κορώνα, που ενσωματώθηκε στην ξύλινη πολιτική διάλεκτο και  αναπαράγεται με ύφος στομφώδες και ρυθμούς πολυβόλου από τους δημοσιολογούντες του τίποτα. Αντιλαμβάνομαι ασφαλώς ότι με αυτό το άθλιο κλισέ αποφεύγουν μια χαρά να χρησιμοποιήσουν θετικές και συγκεκριμένου περιεχομένου εκφράσεις, όπως  «απαραβίαστο όριο», «διαχωριστική γραμμή» ή κάτι τέτοιο.   Εφευρίσκουμε λοιπόν έναν όρο σούπα τον χρησιμοποιούμε επί παντός  και ό,τι καταλάβει κανείς κατάλαβε.  Κι αν απλώς  ενοχλεί  η αντιαισθητική και  βλακώδης αυτή έκφραση, μάλλον ενοχλεί περισσότερο το γεγονός  ότι έσπευσαν να την υιοθετήσεων αμέσως ΟΛΕΣ οι κομματικές και δημοσιογραφικές διάλεκτοι.
   

  Εν πάση  περιπτώσει μπροστά στις τόσες άλλες  λεκτικές βαρβαρότητες δεν έγινε και τίποτα. Έτσι κι αλλιώς η τέχνη του εφικτού και η αγοραία (ηλεκτρονική κυρίως) δημοσιογραφία έχουν εργολαβικά αναλάβει  τον ανασκολοπισμό της ελληνικής γλώσσας.  Στην ουσία το πρόβλημα είναι  πως όλοι, όσοι χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση, εκ του αποτελέσματος εννοούν ότι δεν βάζουν σαφή όρια σε τίποτα και εν προκειμένω στη λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές. Απλώς αναμασούν τις ίδιες βαρυσήμαντες και καλά εκφράσεις –κόκκινη γραμμή, κλείδωσαν τα μέτρα, ισοδύναμα μέτρα, κ.ά. –έχοντες βεβαίως πλήρη γνώση της αναντιστοιχίας τους με την πραγματικότητα.
 • 11-09-2012

  Πολιτικά ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

  Ήταν καλοκαίρι του ‘90 όταν ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτικούς τυχοδιώκτες, ο Κ. Μητσοτάκης, φορώντας εκείνο το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελο του ολετήρα είπε απευθυνόμενος στους αστυνομικούς:  «Εμπιστεύομαι την Ελληνική Αστυνομία. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ». Εντάξει, όταν ακούγεται από τον Μητσοτάκη μια τέτοια βαρύγδουπη δήλωση, ασφαλώς και αναμενόμενη είναι και νόημα συγκεκριμένο έχει. 

  Όσοι δεν κατάλαβαν αμέσως αυτό το νόημα, ίσως το κατάλαβαν λίγους μήνες αργότερα, όταν αυτό το κράτος συνεπικουρούμενο από το παρακράτος των «αγανακτισμένων πολιτών» ανέλαβε να «επιβάλει  την τάξη» στα υπό κατάληψη σχολεία. Σε μια τέτοια ενέργεια «επιβολής της τάξης» ένα επιφανές ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ στέλεχος της παράταξης του Μητσοτάκη (ΝΔ-Καλαμπόκας), επικεφαλής ομάδας ροπαλοφόρων τραμπούκων, δολοφόνησε σε σχολείο της Πάτρας τον μαθηματικό Νίκο Τεμπονέρα (08/01/91). Η αστυνομία δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Αργότερα …έμαθε τι έγινε και (φυσικά) δεν κατάφερε να συλλάβει τον δολοφόνο, που εμφανίστηκε όταν το αποφάσισε ο ίδιος  …αυτοβούλως.

 • 10-09-2012

  Βρε καλώς τους…

   
  Ήρθε το πράμα από κει ήρθε από δώ,  ήρθε λοιπόν η ώρα να πέσει ξεβαφτικό  και στη «κόκκινη γραμμή» των ειδικών μισθολογίων.   Ανάμεσα στους άλλους «ειδικά» αμειβόμενους πήρανε ξαφνικά πρέφα και οι ένστολοι (όρος και ετούτος, πανηγυριώτικος)  ότι το πέφτει μηνιάτικο,   μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, μπήκε ξαφνικά   κάτω από τη σπάθα του Προκρούστη (που τώρα τονε λένε  Στουρνάρα). Σε αυτούς τους «ένστολους» που μισθοδοτούνται με «ειδικά» μισθολόγια περιλαμβάνονται και οι κάθε λογής αστυνομικοί που μπορεί να πήραν πρέφα ότι το μηνιάτικο κουτσουρεύεται αλλά την ίδια στιγμή έκαναν πως μήτε είδαν μήτε άκουσαν ότι κάτι κουραδόμαγκες του Μπακιρένιου Σούρουπου τραμπούκιζαν τους λαϊκατζήδες αλλοδαπούς στη Ραφήνα και στο Μεσσσολόγγι, εμφανιζόμενοι κιόλας ως «όργανα τάξης».

  Νάσου λοιπόν  οι φίλοι μου οι μπάτσοι! Βγήκαν στο κάγκελο! Αγωνιστικές κινητοποιήσεις !  Ρε καλώς τα τά παιδιά.
  -Τι έγινε λεβέντες;  Κωλοσφιξίματα ε;  Μπήκε και το μπατσομισθολόγιο στη πρέσα. Εμ νομίζατε ότι θα μείνετε στην απέξω ως επιμελείς ραβδούχοι…
  - Εργαζόμενοι είμαστε και εμείς.  Ποτίζουμε με αίμα το δέντρο της δημοκρατίας ! 
  -  Οριστέεεεε !!!!!!!!!  Δεν άκουσα .. Ποιό  δέντρο ποτίζετε είπες;
  -Της Δημοκρατίας είπα.
  -Ποιάς δημοκρατίας ρε στόκε, ρε τυμβωρύχε. Τα αφεντικά σας σάς στέλνουνε ξεβράκωτους στα αγγούρια. Σας βρίσκουνε μπόσικους στον εγκέφαλο,  σας τονε  φουσκώνουνε με νταηλίκι  της κουμπούρας γι αυτό και έχουνε πάει κάμποσοι νταήδες άκλαυτοι να κοιτάνε να ραδίκια ανάποδα.

 • 05-09-2012

  40 μέρες μετά τις πρώτες 40

  Κόβουν από δω, κόβουν από κει, θα κόβουν μέχρι να τους πιάσει κόψιμο

  Τρεχάτοι πήγανε πριν από 80 μέρες οι «συνεπείς και υπεύθυνοι  πολίτες»  να ψηφίσουν την προαναγγελθείσα γαλαζοπρασινορόζ τρόικα για να κάνει  κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», πεισμένοι όντες (δηλαδή για μια ακόμα φορά ξεγελασμένοι) ότι  το «κόψιμο» αφορά άλλους και πάντως όχι τα «ειδικά μισθολόγια» και τους μεσο-υψηλούς γραφειοκράτες.

  Τους συνεπήρε ίσως και η δραχμοφοβία μη και χάσουν το ευρωκομπόδεμα.

  Ξωπίσω έτρεξαν οι νοικοκυραίοι που έχαψαν τις εξαγγελίες του μεγάλου ηγέτη (αυτού του Καλαματιανού  ομορφάντρα που διακήρυξε πως «τα μισά Οικονομικά είναι Ψυχολογία»), που τους είπε (επακριβώς) στις 26/5, προεκλογικά δηλαδή:
  «Όχι άλλες μειώσεις μισθών»  (εννοούσε μειώσεις πάνω από 20%).

  «Όχι άλλες μειώσεις συντάξεων» (εννοούσε μειώσεις πάνω από 30%).

  «Όχι άλλοι φόροι» (εννοούσε φόρους πάνω στους φόρους).
  «Πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε την αποκατάσταση των αδικιών» (εννοούσε αυτό που διευκρίνισε μετεκλογικά  ο επί των Οικονομικών υπουργός του, κάποιος  ονόματι Στουρνάρας: «για να γίνει  διαπραγμάτευση χρειάζεται να θέλουν και οι δύο πλευρές. Εμείς θέλουμε, αλλά οι εταίροι μας δεν θέλουν»).
  «Την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009» (εννοούσε μετά το αγελαδοκούρεμα).
  «Την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων» (μάλλον, εννοούσε να πουλήσετε τα παιδιά σας, για να μην είστε πολύτεκνοι γιατί το πολυτεκνικό επίδομα πέθανε).
  «Την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια» (εννοούσε ως αποκατάσταση την αναλογική μείωση, όπως δηλαδή και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων).
  «Κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας θα δουν άμεση ανακούφιση» (εννοούσε ότι υπολογίζει πως θα πεθάνουν καμιά 500αριά χιλιάδες, οπότε  θα ανακουφιστούν άμεσα και οριστικά).
 • 23-07-2012

  40 μέρες αργότερα…

  Ο σοφός λαός
  Εκλογές έγιναν, κυβέρνηση (λέμε τώρα) σχηματίστηκε, η απέξω τρόικα ξανάρχεται και η ζωή τραβάει την ανηφόρα δίχως σημαίες και ταμπούρλα. Ο σοφός λαός «διόρθωσε την ψήφο του» (…) και απεφάνθη (όσοι απεφάνθησαν τέλος πάντων) ότι δεν του φτάνει μια τρόικα εισαγόμενη αλλά χρειάζεται και μια εγχώρια, για να σιγουρέψει πιθανώς ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ παρότι αυτό αποδήμησε οριστικά τόσο από τα ταμεία της όσο και από την τσέπη του. Τα 18 μπλε προεκλογικά σημεία όπως και τα 6 πράσινα προεκλογικά σημεία σκόρπισαν στα 4 σημεία του ορίζοντα ενώ ο Φανούρης της απαγκίστρωσης μεταλλάχτηκε σε αγγελιοφόρο παραπάνω δόσεων αποπληρωμής χαρατσιών ώστε «να διευκολυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα» (sic). Οι άλλοι, οι απέναντι δήθεν, υπόσχονται στην εγχώρια τρόικα ότι «θα την ταράξουν στη νομιμότητα» (αφόρητη δόση κοινοβουλευτισμού).

  Πριν 40 μέρες σημείωνα ότι «δεν περιμένω καμιά σημαντική μεταβολή προς όφελος του λαού και της χώρας από τις μεθαυριανές εκλογές. Κυβέρνηση θα σχηματιστεί βεβαίως αλλά είτε είναι με άξονα τη ΝΔ είτε με άξονα το ΣΥΡΙΖΑ (χλωμό το βλέπω) είτε με ετερόκλητες συμμαχίες η επόμενη μέρα δεν θα είναι καλύτερη για τη χώρα και το λαό. Οι όρκοι πίστης στην Ευρωπαϊκή ιδέα, την ΕΕ και το ευρώ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.»

 • 15-06-2012

  Και ξανά προς την κάλπη τραβά (μέρος 2ο)

  • Ανεργία
   

  Συμπαθητικά ακούγεται η εξαγγελία για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 470 ευρώ και η επέκτασή του στα δύο χρόνια χωρίς προϋποθέσεις. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του ότι αφορά περίπου ενάμισι εκατομμύριο κόσμο, τότε καταλαβαίνει ότι η εξαγγελία κομίζει και ψήφους. Κατά τη δική μου κρίση πάντως πρόκειται όχι απλώς για μη αριστερή προσέγγιση του ζητήματος της ανεργίας αλλά για πραγματικά σχιζοφρενική θέση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μια αριστερά που ετοιμάζεται να κυβερνήσει αποδέχεται κραυγαλέα ότι θα υπάρχουν άνεργοι για πάνω από δυο χρόνια. Και ρωτάω, γιατί δύο χρόνια και όχι πέντε; Κι αν ο άλλος εξακολουθεί να είναι άνεργος μετά τα δύο χρόνια επιδόματος τι θα κάνει, θα βγει στα φανάρια ζητιάνος; Παράνοια!
  Ακούτε φίλοι μου! Αν η Αριστερά δεν εγγυάται την καθολική διασφάλιση του δικαιώματος εργασίας, τότε κάτι άλλο μπορεί να είναι αλλά αριστερά πάντως όχι. Γιατί δίχως εργασία για όλους και δίχως δωρεάν πρόσβαση όλων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παιδείας και υγείας, δεν οικοδομείται κοινωνία αλληλεγγύης αλλά ζούγκλα. Κι αν μου πει κανείς αριστερόστροφος, ναι , μα ότι ο καπιταλισμός είναι ζούγκλα, απλώς θα του απαντήσω ότι η Αριστερά δεν ενδιαφέρεται για τον καλλωπισμό ή την ευημερία του καπιταλισμού, ενδιαφέρεται για την ευημερία των ανθρώπων σε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ας προσαρμοστεί ο καπιταλισμός (αν μπορεί) στα αριστερά προτάγματα και όχι η αριστερά στα προτάγματα του καπιταλισμού. Ο νοών νοείτω.

 • 15-06-2012

  Και ξανά προς την κάλπη τραβά (μέρος 1ο)

  Πριν από τις επόμενες γίνανε οι προηγούμενες (και έπεται συνέχεια)

  Επειδή ένα πρόβλημα με τους μετά Χριστό προφήτες συνεχίζω να το έχω, υπενθυμίζω πως "δεν είμαι με κανένα (http://ebloko.gr/_justbeforethelections) και ούτε καν πιθανολογώ ότι μέσα από κοινοβουλευτικές - εκλογικές διαδικασίες τέτοιου τύπου υπάρχει περίπτωση πολιτικής λύσης που να εξυπηρετεί τον λαό και όχι την άρχουσα τάξη", τουτέστιν δεν είμαι με κανένα από όλους εκείνους που βγήκαν την επομένη των εκλογών διαβεβαιώνοντας ότι "έλαβαν το μήνυμα" των εκλογών της 6ης Μάη, αλλά ούτε και με εκείνους που στριμώχτηκαν στην εκλογική κλοτσοπατινάδα με το άλλοθι της δήθεν προώθησης των ταξικών λαϊκών αγώνων. Δημοσιοποιώ αυτές τις σημειώσεις ακριβώς στο παρά πέντε των εκλογών, γιατί ούτε να επηρεάσω κανένα επιδιώκω ούτε να εμπλακώ σε σενάρια και διαλόγους προεκλογικούς. Τίποτα από αυτά δε με αφορά.

  Δεν είπα ποτέ ότι έχω υιοθετήσει την ιδανική πολιτική συμπεριφορά στα πλαίσια της αστικής μας δημοκρατίας (ο θεός να την κάνει) κι ούτε κάλεσα ποτέ κανένα να την συμμεριστεί. Είπα όμως και συνεχίζω να εξηγώ το γιατί έχω κάνει αυτήν την επιλογή. Άλλωστε καθώς μου είπε προχτές ένας παλιός συνοδοιπόρος "εσύ ακόμα και αρχηγός κόμματος να ήσουνα, πάλι αποχή θα έκανες... εσύ αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό". Μπορεί και να είχε δίκιο. Ωστόσο και εκείνοι που "έλαβαν το μήνυμα" και όλοι οι άλλοι, καμώθηκαν πως δεν πρόσεξαν ότι ένας στους τρεις "εγγεγραμμένους ψηφοφόρους" γύρισαν τις πλάτες τους στην κάλπη, παρά τη λυσσώδη προεκλογική προπαγάνδα πως στις εκλογές ετούτες διακυβεύεται τάχα το μέλλον της χώρας.

 • 03-05-2012

  Στο παρά πέντε της κάλπης

  Είπα να βγάλω το σκασμό πριν από τις μεθαυριανές εκλογές, αλλά μερικοί διαδικτυακοί φίλοι / συνομιλητές κατάφεραν να με βάλουν για τα καλά στη πρίζα οπότε … ξείπα. Έχουμε λοιπόν και λέμε.

  Λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1985 κατέληξα στην απόφαση να μη συμμετέχω εφεξής σε κανενός είδους εκλογική διαδικασία. Έκτοτε συνεχίζω να τηρώ αυτή τη στάση της πλήρους (πλην ενεργητικής) ΑΠΟΧΗΣ, καθόσον δεν βρήκα έστω και ένα ελάχιστα επαρκή λόγο που θα με οδηγούσε σε αναθεώρησή της. Βεβαίως η προσωπική αυτή στάση ουδέποτε σήμαινε παραίτηση συμμετοχής στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Το αντίθετο. Άλλωστε είναι σαφές ότι και το ebloko.gr συνιστά απόπειρα βαθύτατα πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης, μακριά από πολιτικούς φορείς και ΜΜΕ.

  Γιατί το 1985 αποφάσισα να ΑΠΕΧΩ εφεξής από τις εκλογικές διαδικασίες της αστικής μας δημοκρατίας; Γιατί στερέωσα την άποψή μου ως προς τις καταστροφικές συνέπειες που μεσο - μακροπρόθεσμα θα προέκυπταν για τον ελληνικό λαό και την χώρα από την ένταξη στην ΕΟΚ (νυν ΕΕ) και κυρίως γιατί δεν μου έμεινε καμία αμφιβολία πως ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα είχε μονοσήμαντο προσανατολισμό αυτήν την ένταξη ακόμα και στις περιπτώσεις πολιτικών φορέων που μιλούσαν για "απόκρουση" των συνεπειών της ένταξης. Για όσους θυμούνται, είχε προηγηθεί η περίοδος του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που μάλλον έκλεισε οριστικά το 1985 με τη δήλωση του τότε πρωθυπουργού Α.Π. "η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ για να μείνει". Επιπρόσθετα δεν μου έμεινε καμιά αμφιβολία ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα (εδώ αναφέρομαι περιοριστικά στα πολιτικά κόμματα που είχαν κοινοβουλευτική ή ευρωκοινοβουλευτική εκπροσώπηση) άμεσα ή έμμεσα συμμετείχε (ή διεκδικούσε [!] συμμετοχή) στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, δηλαδή του τζάμπα χρήματος που τα λεγόμενα "διαρθρωτικά" ταμεία της ΕΟΚ προόριζαν για την "ανάπτυξη" της Ελλάδας. Τζάμπα και πολύ χρήμα.

 • 02-03-2012

  Άντε και του χρόνου! (όσοι απομείναμε) – 2

  Πέρσι τέτοια μέρα έγραφα «Η φετινή συγκομιδή ελιάς τέλειωσε και μαζί της “τελειώνουν” κάμποσοι ακόμα ελαιοπαραγωγοί , αφού η τιμή (παραγωγού) του λαδιού είναι χαμηλότερη από τη περσινή (2,15 € για την πρώτη ποιότητα με τάση μείωσης) και η ζήτηση πεσμένη». Φέτος ξαναγράφω ακριβώς την ίδια φράση διορθώνοντας το 2,15 σε 1,95 ! Ναι, η τιμή παραγωγού έπεσε πάνω από 10%. Όμως η τιμή καταναλωτή ανέβηκε και η εγχώρια ζήτηση είναι μειωμένη κοντά στο 15%. Το εθνικό αγροτικό προϊόν ακολουθεί την καθοδική πορεία όλων των «εθνικών» προϊόντων, θεμάτων και συμφερόντων. Η φετινή σοδειά λαδιού μένει στα αζήτητα, απούλητη. Οι τροϊκάνοι και οι ντόπιοι υπηρέτες τους πιθανώς θα επιδοτήσουν τα ζωικά λίπη που παράγουν τα ζώα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ώστε να μας αναγκάσουν να τα φάμε και να τους πούμε κι ευχαριστώ. Μπορεί να μας τα στείλουν και τζάμπα σαν «βοήθεια» που την έχουμε ήδη πληρώσει και μάλιστα με τόκο.

  Εν πάση περιπτώσει ο καθένας κάνει τη δουλειά του και από αυτήν την άποψη πράγματι είναι νομίζω ζήτημα το αν εμείς (εν προκειμένω οι ελαιοπαραγωγοί) κάνουμε τη δική μας δουλειά σωστά. Δεν εννοώ μόνο το αν καλλιεργούμε και το αν παράγουμε σωστά, αλλά και το πώς διαχειριζόμαστε το προϊόν της δουλειάς μας. Αφιέρωσα λοιπόν κάποιες ώρες προσπαθώντας να περιγράψω με απλό και συνοπτικό τρόπο τα συμβαίνοντα στον τομέα της ελαιοπαραγωγής καθώς και να μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, με σκοπό την υποβοήθηση κάποιου προβληματισμού, μπας και σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί.

Σελίδα 3 από 12
με:
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ & ΓΡΑΦΟΥΝ

 

ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΦΟΥ,

- Η διαπλοκή κέρδισε κατά κράτος
-Η πατρίδα διαλύεται και οι "πατριώτες" πουλάνε τα κομμάτια της
-Ο εγχώριος παραγωγικός ιστός κατέρρευσε και η "βαριά βιομηχανία" έπεσε με πάταγο στα κεφάλια των "βιομηχάνων"
-Οι διαδηλώσεις για την "ιστορία" μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας μαζεύουν πιο πολύ κόσμο από τις εργατικές
-Η Αριστερά ομφαλοσκοπεί και ο λαϊκισμός θριαμβεύει

-Τα ρουφιανοblogs τυπου "troktiko" σπάνε τα δικά τους ρεκόρ επισκεψιμότητας ζεσταίνοντας το αυγό του φιδιού
-Οι γαλαζοπρασινορόζ μαριονέτες κάνουν τούμπες ανάποδες μπροστά στην τρόικα των σωτήρων

-Οι μεγαλόσχημοι ρασοφόροι πέρδονται βοερά, προσευχόμενοι δήθεν
-Τα ΜΜΕ αποπατούν αναιδώς στη μούρη μας

-Το παρακράτος απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
-Η πεμπτουσία του φασισμού -η συλλογική ευθύνη- τείνει να αλώσει τη συλλογική συνείδηση
-Τα λαμόγια κι οι "φιλάνθρωποι" συνεχίζουν το γλέντι, ενώ,
όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται καθημερινά στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Έχοντας έτσι κι αλλιώς ένα πρόβλημα με την "ιδιοκτησία" δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το "πνευματική ιδιοκτησία". Ωστόσο, για
να μην παρεξηγηθεί κανένας "ιδιοκτήτης", προσέχω να δω αν υπάρχει επίκληση προσωπικής ιδιοκτησίας σε κάθε περίπτωση που δανείζομαι κάτι ενσωματώνοντάς το σε κάποια ανάρτηση αυτού του blog - που είναι προσωπικό blog αλλά όχι ιδιόκτητο

ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. (Albert Einstein)

Συνάδελφε Παραγωγέ...
 • Πρόβαλλε αποτελεσματικά τα προϊόντα σου
 • Δες τις Λύσεις του Ebloko!
Δείτε περισσότερα
Για Παραγωγούς
Φίλε καταναλωτή...
 • Κάνε την παραγγελία σου ηλεκτρονικά και θα την παραλάβεις στην πόρτα σου από την Γενική Ταχυδρομική με Αντικαταβολή
 • Έλα στα πρατήρια Ebloko Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-20:00 και Σάββατο 10:00-16:00
Δείτε περισσότερα
Τρόποι πληρωμής
Το Blog του Διαχειριστή
 • Γράφει αραιά και που καθότι τα πολλά λόγια φέρνουν φτώχεια και γράφει για πάρτη του καθόσον δεν φιλοδοξεί να κοντράρει τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους αναλυτές της συμφοράς.
Δείτε περισσότερα
Το blog του Διαχειριστή