Προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ και πάνω από όλα ΦΘΗΝΑ

Blog
 • 29-02-2012

  Με το χατζάρι ανά χείρας

  Ότι κάνω δυο δουλειές το φανέρωσα από την πρώτη μέρα, το δήλωσα στην πρώτη ανάρτηση αυτού του μπλοκ, «για το ζην ασκώ επαγγελματική δραστηριότητα μεταφορέα και για το ευ ζην αγροτική» (μάλλον γι’ αυτό δεν έχω ακόμα πεινάσει). Σήμερα λοιπόν ασκώντας την βιοποριστική μου ιδιότητα όφειλα να κάνω μια περίπου δεσμευτική εισήγηση ως προς την «λήψη μέτρων» (sic) με σκοπό την διατήρηση εν ζωή του επιχειρηματικού σχήματος από το οποίο εξαρτάται το μεροκάματο περίπου 1500 ανθρώπων. Με απλές κουβέντες, όφειλα να πάρω τη χατζάρα και να ορμήξω κατά μισθών και επιχειρηματικών δαπανών γενικώς, προκειμένου να μη πάει αύτανδρα άπατο το μαγαζί. Η εισήγηση έγινε σε ένα τραπέζι με περίπου 30 συνομιλητές. Είχε και τίτλο μάλιστα! «Κανόνες επιβίωσης στις συνθήκες της νέας Κατοχής».

  Έτσι, ως καπιταλιστής, πλουτοκράτης ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, έκανα τη σκατοδουλειά μέσα σε δυόμισι ώρες. Η εισήγησή μου –γραπτή όπως πάντα – είχε δυο μέρη, δηλαδή το γενικό - «περιβάλλον» - και το ειδικό - «διά ταύτα»-. Το γενικό λοιπόν μέρος το αναρτώ εδώ για την ελάχιστη περίπτωση να ενδιαφέρει και κάποιον που δεν υφίσταται τις συνέπειες του ειδικού (της λυπητερής δηλαδή). Έπεται αυτολεξεί.

 • 21-02-2012

  Η λέξη ΕΛΛΑΔΑ «πουλάει». Γιούρια λοιπόν κοπρόσκυλα, πλιάτσικο !

  Ο παντελονάτος πατριωτισμός είναι παλιά εκδοχή «πατριωτισμού» που συνήθως πάει χέρι χέρι με την εθνικιστική του εκδοχή. Απαντάται συνήθως με ένα κράμα ηλίθιας ρητορικής, που δεν καταφέρνει ωστόσο ούτε τη βλακεία των φορέων της να κρύψει ούτε και την ιδιοτέλεια των προσώπων ή θεσμών που την πατρονάρουν, ενώ στις μέρες μας, πλην των άλλων, διέπει ατομικές ή συλλογικές ενέργειες περίπου ακτιβιστικές, που κινούνται (αν δεν υπερβαίνουν κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις) στα όρια του φασισμού και του εθνικισμού.

  «Η Ελλάδα της ευημερίας και της προόδου αντικατοπτρίζεται στο δυναμικό Ελληνικό Χρηματιστήριο». Έτσι έλεγαν οι παντελονάτοι πατριώτες πριν από 10 χρόνια και κατάφεραν να ληστέψουν μέχρι και τις οικονομίες της γιαγιάς, που τις βάσταγε ως τότε κρυμμένες στο μαξιλάρι.

  «Η Ελλάδα διοργανώνει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η Ελλάδα είναι υπερήφανη που οι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν». Σημαίες, χαρές, πανηγύρια, σημαιάκια, καπελάκια, εθελοντές μωρόχαυλοι, ντόπες, και στο παρασκήνιο μίζες, εργολάβοι, c4i, ζέπελιν, ρουφιανιά επίσημη, καλατράβες, ολυμπιακά έργα, χοντρές κονόμες από όλες μπάντες, και μετά ο λογαριασμός στους «πατριώτες» και τα ακίνητα στους καλογέρους ή στα αζήτητα.

 • 15-02-2012

  Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας

  12-2-12 Μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Ναι, 199. Όχι, μισοναί, μισοόχι, παρών και κοπάνες, 101. Σε τι ακριβώς; Κι από αύριο αλλάζει κάτι; Μα το αύριο είναι σήμερα κι όλα ίδια με χτες είναι.

  Σάββατο μεσημέρι 11 Φλεβάρη, 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από την έδρα του ναού της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, που εκπροσωπείται από 300 εκλεγμένους «αντιπροσώπους του λαού». Βρέχει του σκοτωμού, οπότε αναβάλλεται το κλάδεμα του αμπελιού και τα συμμαζέματα των κλαδιών. Ίσα που πρόλαβα να τελειώσω το μοίρασμα της κοτσιλιάς (κοπριάς δηλαδή από ορνιθοτροφείο) στις νιόφυτες ελιές πριν αρχίσουν τα καρεκλοπόδαρα του ουρανού να πέφτουν. Οπότε, καλή ευκαιρία για παρακαλλιεργητική δραστηριότητα.

  Ένα πέρασμα, πέντε χιλιόμετρα παρακάτω, από τον Σταύρο το μηχανουργό που τα χέρια του φτιάχνουν αγγέλους. – «Ζείτε ακόμα σαπάνου στην Αθήνα ή σας έχει λιγώσει η πείνα; Τι θα γίνει, ρε, γαμώ το ξεσταύρι τους, έπεσε πείνα της αλεπούς κι αυτοί μ…… όλοι μαζί». – «Αυτή είναι η δουλειά τους, ρε Σταύρο, αυτοί τις έχουνε μαζέψει τις ελιές τους μια και καλή, εμείς τι θα κάνουμε, θα το τελειώσουμε το μαραφέτι καμιά φορά;» Κάτω από την αυτοσχέδια τέντα της αυλής (δηλαδή ένα τρύπιο μουσαμά από φορτηγό, που μπάζει νερά) κεντάει με το αργκόν την «επαναστατική» ελαιοσυλλεκτική μηχανή που σχεδιάσαμε (μεγαλεία ε;) τρεις τέσσερις παραγωγοί, μπας και μικρύνουμε τον μπελά της συγκομιδής.

 • 12-01-2012

  Η βίαιη κατάρρευση του μικροαστικού ονείρου

  Εδώ ο πάτος, εκεί ο πάτος, πού είναι ο πάτος;

  Κοντά δυο χρόνια τώρα αναπτύσσονται μακροσκελείς και βαθύτατα στοχαστικές αναλύσεις μιας νέας θεωρίας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η θεωρία του πάτου, αφού ως πάτος υπονοείται το βαθύτερο σημείο της λεγόμενης οικονομικής κρίσης. Μου φαίνεται κάπως παπατζίδικη αυτή η θεωρία, γιατί κατά την αντίληψή μου τα πράγματα, ως προς τον προσδιορισμό του βαθύτερου σημείου της κρίσης, φαίνονται να είναι εξαιρετικά απλά, γι’ αυτό και έτσι απλά περιέγραψα προ έτους την κατάσταση πάτου (υπενθυμίζω, http://ebloko.gr/_Greeks : …η πραγματική ανεργία θα έχει σκαρφαλώσει πάνω από 25% (ένας στους τέσσερις δηλαδή), το μεροκάματο (αν βρίσκεται) θα είναι 25 ευρώ και ο μισθός (αν βρίσκεται) γύρω στα 600 ευρώ. Στην περίπτωση μάλιστα δραχμής το μεροκάματο των 25 δραχμών (υποθέτω την μετάβαση στη δραχμή ως 1 προς 1 με το ευρώ και αυτόματη υποτίμηση κατά 50%), το μεροκάματο που θα πληρώνει ο «επενδυτής» που μόλις χτες μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αγόρασε κάποια ελληνική επιχείρηση, θα είναι το ισοδύναμο των 12,5 ευρώ. Σε τέτοιες συνθήκες είναι φανερό ότι η μηχανή της οικονομίας θα πάρει μπροστά, θα παράγει «ανταγωνιστικά», θα τρέφει τους εργάτες της ίσα για να δουλεύουν και άντε φτου κι απ’ την αρχή).

 • 23-12-2011

  To: Homo Rufianus c/o: Homo Lamogius

  ..επειδή υπάρχουν και οι μετά Χριστόν Προφήτες

  «Η υποκουλτούρα της καταγγελίας» , «Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ (τα φασιστικά φαινόμενα τύπου troktiko.blogspot)» ήταν τίτλοι άρθρων που δημοσίευσα πριν από δυο ακριβώς χρόνια, στην προ μνημονίων και τρόικας εποχή, επειδή με το μάτι του απλού, καθημερινού, πλην σκεπτόμενου, ανθρώπου έβλεπα τι ερχόταν κι επειδή άλλο όπλο εκτός του λόγου ούτε είχα ούτε έχω. [ http://ebloko.gr/_thesubculture?page=5 & http://ebloko.gr/_withthepoliceman?page=5 ]

  Θυμίζω πως εκείνη την περίοδο το αναφερόμενο blog (που αργότερα διέκοψε εξ αφορμής της μαφιόζικης εκτέλεσης του διαχειριστή του – αλήθεια τι απέδωσε η έρευνα για τους δράστες;) όχι μόνο αποτελούσε για το σύνολο των ΜΜΕ «πηγή» ειδήσεων που κατονομαζόταν , αλλά «μεγάλες επιχειρήσεις (από άποψη όγκου και αναγνωρισιμότητας, γιατί από άποψη μάνατζμεντ νομίζω πως δεν έχουν την ίδια μεγαλειότητα) κυριολεκτικά τρέχουν να απολογηθούν στο μέσον (troktiko) για «καταγγελίες» ανώνυμες και δυσφημιστικές, οπότε λίγο μετά εισπράττουν τον έπαινο του μέσου γι’ αυτή την επίδειξη ευαισθητοποίησης!» Δηλαδή για να τα βάλεις τότε μαζί του, αρθρογραφώντας και αποκαλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο τον βρόμικο ρόλο του και την ολότελα φασιστική πρακτική του, έπρεπε τουλάχιστον να έχεις λύσει στο κεφάλι σου δυο τρία πράγματα…

 • 03-11-2011

  Η ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας του καθεστώτος

  Πριν λίγες μέρες πολλοί εκ των 300 και οι συν αυτοίς φυγαδεύονταν από τις εξέδρες των επισήμων για να αποφύγουν αποδοκιμασίες ή και λιντσάρισμα. Μέχρι πριν λίγες ώρες το πολιτικό κατεστημένο κρυβόταν και τα μέλη του χρειάζονταν κουστωδία ένοπλων φρουρών απλώς για να κυκλοφορήσουν, φοβούμενα την οργή των πολιτών (πελατών τους). Ξαφνικά όλοι τούτοι δω ξαναβρήκαν φωνή, ρόλο και πελάτες. Ξανανοίγουν πολιτικά γραφεία (μαγαζιά) και δέχονται πολίτες (πελάτες). Θρασείς και αναιδώς λαλίστατοι (ο μίμης ο παρλαπίπας είναι ανάμεσά τους βεβαίως) δίκην αθώας περιστεράς βγαίνουν στα κάγκελα φτύνοντας εκεί που έγλειφαν. Οι μέχρι χτες αντίπαλοι πράσινοι και γαλάζιοι συνωθούνται στην γραμμή καρα - τζαφέ σπεύδοντας να συνυπογράψουν συμφωνίες (πολιτικών) κυρίων για την σωτηρία της πατρίδας και της δημοκρατίας (της κουτάλας). Σωτηρία που την ταυτίζουν με την υπογραφή της λεγόμενης δανειακής σύμβασης δηλαδή της συμφωνίας για την υποταγή της χώρας και του λαού της στους διεθνείς τοκογλύφους. Τέτοιος πατριωτισμός! Για να μη χρεοκοπήσει η χώρα λένε, όμως το απευθύνουν σε ένα λαό ήδη χρεοκοπημένο.

  Τουλάχιστον ας πουν ένα …«ευχαριστώ» στο βαρκάρη του Τιτανικού που τους έδωσε αυτήν την ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας, που τους έδωσε δηλαδή και πάλι ρόλο εθνοπατέρων που θα σώσουν την πατρίδα.

 • 28-10-2011

  Νηστικοί εναντίον Πεινασμένων;

  (Αθάνατε) ποιητή στον αιώνα ΜΑΣ λέγε τι βλέπεις;

  Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου ( Μπέρτολτ Μπρεχτ)

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ
  Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει

  Οι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμο χωρίς να έχουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπής

  Πώς να αναρωτηθούν πούθε έρχονται και πού πηγαίνουν
  Είναι τα όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοι
  Το βουνό και την πλατειά τη θάλασσα δεν τα έχουν ακόμα δει όταν σημαίνει η ώρα τους

  Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί γι αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν

  Το ημερολόγιο δεν δείχνει ακόμα την ημέρα
  Όλοι οι μήνες, όλες οι ημέρες είναι ανοιχτές
  Κάποια απ’ αυτές θα σφραγιστεί μ’ έναν σταυρό

  Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
  Οι έμποροι φωνάζουν για αγορές
  Οι άνεργοι πεινούσαν
  Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

  Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα
  Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες
  Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ’ρθουν
  Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο λένε πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
  είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού

 • 17-10-2011

  Ο θίασος αλλάζει. Το έργο συνεχίζεται

  Η ασθενής πολιτική μου όσφρηση οσμίζεται αλλαγή φρουράς στο πολιτικό σκηνικό. Τίποτα σπουδαίο δηλαδή και βεβαίως τίποτα το διαφορετικό για όλους εμάς τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους της «πραγματικής οικονομίας» που πασχίζουμε για τον επιούσιο και το μέλλον των παιδιών μας, που (και τα δυο) το εγχώριο πολιτικό καθεστώς τα ποντάρισε σε στημένο στοίχημα στις αγορές και τα ξεπούλησε. Οι «καλύτερες μέρες», το «φως στο βάθος του τούνελ» και η «σωτηρία της πατρίδας» θα επαναληφθούν πολλές φορές τις επόμενες μέρες από τις εφεδρείες του καθεστώτος, που ετοιμάζονται να καταλάβουν έδρανα και ψηλές (και ασφαλώς ψηλά αμειβόμενες) καρέκλες.

  Νέοι (όχι και τόσο) τυχοδιώκτες ετοιμάζονται να διαδεχτούν τους ξεφωνημένους και χρεοκοπημένους της τελευταίας διετίας, ενώ φαντάσματα βγαίνουν από τα ράφια της πρόσφατης ιστορίας δίκην σωτήρων της πατρίδας.

  Βλέπω δήθεν τεχνοκράτες, πολιτικούς μαθουσάλες, συμβούλους τραπεζών, αναλυτές της άσπρης ξέξασπρης πέτρας, τον παρλαπίπα Μίμη, την επίτροπο Μαρία, κάτι εκδότες προαγωγούς, μερικούς καθηγητές έμμισθα μέλη δεκάδων διοικητικών συμβουλίων και ένα τσούρμο ακόμα ανεπάγγελτους αρλουμπολόγους έτοιμους για εφόρμηση με το αζημίωτο σε ό,τι απέμεινε να γίνει. Βλέπω πολλούς να φλερτάρουν με το πολιτικό τους χαρακίρι, μπας και διατηρήσουν ρόλο στην επόμενη μέρα. Αλλά βλέπω ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, μιζέρια, εξαθλίωση, κοινωνική διάλυση και καταστροφή ονείρων. Βλέπω 11 εκατομμύρια ονοματεπώνυμους (κάπου τόσοι είμαστε) δίχως πατρίδα.

 • 05-10-2011

  Το κατά Ευάγγελο Ευαγγέλιο και συναφή φληναφήματα

  Από άποψη αρχής δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και λοιπά πολιτικά στελέχη γιατί, πολύ απλά, έχω την σταθερή άποψη (πεποίθηση) πως δεν πρόκειται για πρωταγωνιστές αλλά για κομπάρσους ενός θιάσου στον οποίο πρωταγωνιστούν οι σκιές των μεγάλων αφεντάδων. Ενός θιάσου που με το σμάρι των κομπάρσων του παίζει το χωρίς τέλος έργο «Τα δικά μας δικά μας και όλα τα δικά σας δικά μας», ενώ στο ιντερμέτζο παίζει το χαλαρωτικό μονόπρακτο «να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι». Κάνω μόνο μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις εκείνων των μελών του μπουλουκιού -κομπάρσων που, είτε από βλακεία, ανεπάρκεια ή υπερβάλλοντα ζήλο, είτε από οπορτουνιστικό εξουσιαστικό φαταουλισμό, μπαίνουν τόσο μέσα στο πετσί του ρόλου τους, που εκ των πραγμάτων τείνουν να υπερακοντίσουν του πρωταγωνιστές – σκιές.

  Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η βαρύγδουπη ρήση (δηλαδή η καρακοτσάνα ολκής) του Ευαγγέλου του Ευτραφούς ότι η «συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί θεσμικό Ευαγγέλιο»; Προφανώς εννοούσε «θεσμικό απαράβατο» αλλά ήθελε να το διατυπώσει με κάποια παραπάνω ..μεγαλοπρέπεια. Υποθέτω μάλιστα ότι εδώ αιτία δεν είναι ούτε η ανεπάρκεια ούτε η μωρία… Γιατί, αν «ευαγγέλιο» σημαίνει «καλή αγγελία», τότε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ευάγγελος ο Ευτραφής έφτυσε κατάμουτρα όλους τους ιθαγενείς ονοματεπώνυμους (κάπου 11 εκατομμύρια είμαστε) λέγοντάς μας ότι αποτελεί ακραία θετική αναγγελία το γεγονός ότι οι φερόμενοι ως κυβερνώντες συμφώνησαν με τους τοκογλύφους δανειστές το λεγόμενο roll over («εθελοντική» ανταλλαγή των κρατικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να έχουν να πληρώνουν τα δισέγγονά μας και βάλε), ενώ ως εγγύηση γι’ αυτό συμφώνησαν μαζί τους ένα πρόγραμμα φορολογίας που ζητάει φόρους ακόμα κι από τη σύνταξη των 370 ευρώ της μάνας μου, ενώ της στέλνει και χαράτσι 200 ευρώ για το πατρογονικό αγροτόσπιτο.

 • 03-09-2011

  Χαράτσια και αδιέξοδα

  Σεπτέμβρης 2011 – Ο φόρος πολυτελείας στη φασολάδα επιβλήθηκε

  Πριν 16 μήνες, Απρίλης 2010, που ακόμα δεν είχαμε δει «μέτρα», τρόικες και «σχέδια σωτηρίας», σημείωνα «...δεν ξέρω αν η «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ προβλέπει επιβολή φόρου πολυτελείας στη φασολάδα, αλλά ξέρω ότι έτσι κι αλλιώς η φασολάδα θα γίνεται για όλο και περισσότερους Κυριακάτικο όνειρο» (http://ebloko.gr/_luxurytax?page=3). Ήδη από χτες ο φόρος στη φασολάδα πήγε στο 23%, που μαζί με το φόρο στο μαγέρικο ξεπερνάει το 50%.


  Ένα μήνα νωρίτερα, Μάρτης 2010, σημείωνα επίσης ότι «Η εγκατάλειψη του ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος (νέας δραχμής, ευρωδραχμής ή όπως ονομαστεί) υποτιμημένου πάνω από 50% σε σχέση με το ευρώ μοιάζει, ατυχώς, σαν η μοναδική λύση ώστε, κάτω από προϋποθέσεις, όχι να μην πτωχεύσει η χώρα (αυτό ουσιαστικά έχει ήδη συμβεί), αλλά να μην πεινάσει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός της. Ότι αυτή η διατύπωση μοιάζει ακραία είναι κατανοητό, αλλά το ίδιο και παραπάνω ακραία είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Αποτελεί κατά την άποψή μου μοναδική πατριωτική πράξη η άμεση εγκατάλειψη της ευρωζώνης. Είναι πατριωτικός μονόδρομος η επιστροφή όχι στην κατάσταση προ ευρώ, αλλά η επιστροφή σε συνθήκες διάρθρωσης του παραγωγικού ιστού κοντινές στην προ ένταξης στην τότε ΕΟΚ (τηρουμένων των αναλογιών, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω). Δεν ξέρω ποιοι το καταλαβαίνουν αυτό και ποιοι όχι.
Σελίδα 4 από 12
με:
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ & ΓΡΑΦΟΥΝ

 

ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΦΟΥ,

- Η διαπλοκή κέρδισε κατά κράτος
-Η πατρίδα διαλύεται και οι "πατριώτες" πουλάνε τα κομμάτια της
-Ο εγχώριος παραγωγικός ιστός κατέρρευσε και η "βαριά βιομηχανία" έπεσε με πάταγο στα κεφάλια των "βιομηχάνων"
-Οι διαδηλώσεις για την "ιστορία" μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας μαζεύουν πιο πολύ κόσμο από τις εργατικές
-Η Αριστερά ομφαλοσκοπεί και ο λαϊκισμός θριαμβεύει

-Τα ρουφιανοblogs τυπου "troktiko" σπάνε τα δικά τους ρεκόρ επισκεψιμότητας ζεσταίνοντας το αυγό του φιδιού
-Οι γαλαζοπρασινορόζ μαριονέτες κάνουν τούμπες ανάποδες μπροστά στην τρόικα των σωτήρων

-Οι μεγαλόσχημοι ρασοφόροι πέρδονται βοερά, προσευχόμενοι δήθεν
-Τα ΜΜΕ αποπατούν αναιδώς στη μούρη μας

-Το παρακράτος απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
-Η πεμπτουσία του φασισμού -η συλλογική ευθύνη- τείνει να αλώσει τη συλλογική συνείδηση
-Τα λαμόγια κι οι "φιλάνθρωποι" συνεχίζουν το γλέντι, ενώ,
όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται καθημερινά στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Έχοντας έτσι κι αλλιώς ένα πρόβλημα με την "ιδιοκτησία" δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το "πνευματική ιδιοκτησία". Ωστόσο, για
να μην παρεξηγηθεί κανένας "ιδιοκτήτης", προσέχω να δω αν υπάρχει επίκληση προσωπικής ιδιοκτησίας σε κάθε περίπτωση που δανείζομαι κάτι ενσωματώνοντάς το σε κάποια ανάρτηση αυτού του blog - που είναι προσωπικό blog αλλά όχι ιδιόκτητο

ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. (Albert Einstein)

Συνάδελφε Παραγωγέ...
 • Πρόβαλλε αποτελεσματικά τα προϊόντα σου
 • Δες τις Λύσεις του Ebloko!
Δείτε περισσότερα
Για Παραγωγούς
Φίλε καταναλωτή...
 • Κάνε την παραγγελία σου ηλεκτρονικά και θα την παραλάβεις στην πόρτα σου από την Γενική Ταχυδρομική με Αντικαταβολή
 • Έλα στα πρατήρια Ebloko Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-20:00 και Σάββατο 10:00-16:00
Δείτε περισσότερα
Τρόποι πληρωμής
Το Blog του Διαχειριστή
 • Γράφει αραιά και που καθότι τα πολλά λόγια φέρνουν φτώχεια και γράφει για πάρτη του καθόσον δεν φιλοδοξεί να κοντράρει τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους αναλυτές της συμφοράς.
Δείτε περισσότερα
Το blog του Διαχειριστή