Προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ και πάνω από όλα ΦΘΗΝΑ

Blog
 • 26-05-2011

  Ελλαδέμπορες. Που το πάνε άραγε;

  Πέρσι στις 25 Μαρτίου σημείωνα,

  « … η εγκατάλειψη του ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος (νέας δραχμής, ευρωδραχμής ή όπως ονομαστεί) υποτιμημένου πάνω από 50% σε σχέση με το ευρώ μοιάζει, ατυχώς, σαν η μοναδική λύση ώστε, κάτω από προϋποθέσεις, όχι να μην πτωχεύσει η χώρα (αυτό ουσιαστικά έχει ήδη συμβεί), αλλά να μην πεινάσει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός της. Ότι αυτή η διατύπωση μοιάζει ακραία είναι κατανοητό, αλλά το ίδιο και παραπάνω ακραία είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

  Αποτελεί κατά την άποψή μου μοναδική πατριωτική πράξη η άμεση εγκατάλειψη της ευρωζώνης. Είναι πατριωτικός μονόδρομος η επιστροφή όχι στην κατάσταση προ ευρώ αλλά η επιστροφή σε συνθήκες διάρθρωσης του παραγωγικού ιστού κοντινές στην προ ένταξης στην τότε ΕΟΚ (τηρουμένων των αναλογιών, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω). Δεν ξέρω ποιοι το καταλαβαίνουν αυτό και ποιοι όχι. Είμαι σίγουρος πως το καταλαβαίνουν όσοι πήραν σαφείς αποστάσεις από τα πολιτικά δρώμενα στις αρχές της δεκαετίας του 80, αφού κατάλαβαν ότι η ένταξη της χώρας σε έναν οικονομικό συνασπισμό ισχυρότερων οικονομικά χωρών θα την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη οικονομική εξάρτηση και κατά συνέπεια σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ίσως σήμερα το καταλαβαίνουν ακόμα περισσότεροι. Ίσως το καταλαβαίνουν και εκείνοι που προσπάθησαν τότε να διαχειριστούν τις αντίθετες στην ένταξη φωνές παγιδεύοντάς τες κάτω από το σύνθημα «όχι στις συνέπειες της ένταξης» (!) .

 • 26-05-2011

  Βασίλη, ξέρω πως είμαι με τους νικημένους, αλλά ακόμα το παλεύω

  Λίγο η ζαλάδα από τις κατακεφαλιές της καθημερινότητας, λίγο η συσκευασία της ελιάς Καλαμών (καμιά 20αριά χιλιάδες βάζα), λίγο τα εποχικά φυτέματα και οι συντηρητικές καλλιέργειες, με απομάκρυναν κοντά ένα δίμηνο από το πληκτρολόγιο. Αν και τα ερεθίσματα πολλά, ο χρόνος λίγος αλλά και, κυρίως, η διάθεση απούσα. Άλλωστε ούτε εξ επαγγέλματος αρθρογραφώ ούτε για προσωπική εκτόνωση. Γράφω μόνο για να υποστηρίξω ό,τι το εγχείρημα του ebloko.gr πρεσβεύει, με την ελπίδα πως κάποιοι από όσους διαβάζουν αυτά τα σύντομα άρθρα θα αισθανθούν σαν να τα έγραψαν οι ίδιοι. Διευκρινίζω ως προς το «η διάθεση απούσα» πως δεν αποφάσισα να καταθέσω το όπλο του λόγου, αλλά να περιορίσω τη χρήση του και τούτο διότι τους τελευταίους μήνες κροταλίζουν ακατάπαυστα όλο και περισσότερα όπλα λόγου σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κι είναι τόσα πολλά, που σκεπάζουν, εξαφανίζουν κάθε διαφορετικό ήχο. Όλα βροντερά (σαν τρανταχτές πορδές μου φαίνονται) που στοχεύουν είτε στον «μνημονιακό» είτε στον «αντιμνημονιακό» στόχο, δηλαδή στον είτε έτσι είτε αλλιώς ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ.

  Αυτή η συγχορδία των ήχων από τα λογο-όπλα των καθεστωτικών μισθοφόρων φαίνεται πως έχει καταφέρει να καθηλώσει τον μέσο άνθρωπο (μαζί και μένα) στη θέση του παρατηρητή των «οικονομικών» εξελίξεων παρά το γεγονός ότι αυτές οι εξελίξεις παίζουν ταμπούρλο στην πλάτη και την τσέπη του. Η καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου σχεδόν καθορίζεται από ένα τρομο-δελτίο «οικονομικών» ειδήσεων που έχει μονίμως ως κεντρικό θέμα το ότι «η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία», «όλοι φταίμε», «οι αγορές δεν μας δέχονται», «τα σπρέντς σκαρφάλωσαν στα ύψη», «η τρόικα απαιτεί», «η πέμπτη δόση είναι αμφίβολη», «φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», «νέοι φόροι», «νέες περικοπές» και άλλα τέτοια χαρμόσυνα. Οι Ευρωπαίοι αρχιμαφιόζοι τύπου Γιούνγκερ, Τρισέ, Καν (πάει αυτός), Ρεν, Μέρκελ και Σία βάλλουν κατά της Ελλάδας γενικώς, προσβάλλοντας βάναυσα τον ελληνικό λαό, και οι εγχώριοι φίλοι τους απλώς κάνουν υποκλίσεις συμφωνίας, εισπράττοντας τα εύσημα των αρχιμαφιόζων.

 • 26-03-2011

  Ελιές Καλαμών – Το ελληνικό (παρ΄ ολίγον) μαύρο χαβιάρι

  Πρόκειται για ποικιλία βρώσιμης ελιάς που παράγεται μόνο στη χώρα μας και είναι παραδοσιακά εξαγώγιμο προϊόν, ενώ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση ποιότητας της κατηγορίας «βρώσιμες ελιές» σε παγκόσμια κατάταξη. Παρά ταύτα και αυτό τα κορυφαίο ελληνικό αγροτικό προϊόν είναι αφημένο στην τύχη του, παραμελημένο όπως όλα τα αγροτικά προϊόντα, έρμαιο των αδηφάγων χειριστών των λεγόμενων νόμων της αγοράς που ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, την προσφορά και τη ζήτηση με σκοτεινούς διακόπτες, έτσι ώστε οι μεν παραγωγοί να εισπράττουν τιμές κάτω του πραγματικού κόστους οι δε καταναλωτές να αγοράζουν το προϊόν ως είδος πολυτελείας.

  Η παραγωγή βαίνει μειούμενη, επειδή είναι ασύμφορη για τους παραγωγούς, ενώ η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος είναι σημαντικά υποβαθμισμένη εξαιτίας της αδυναμίας των παραγωγών να καλλιεργήσουν συστηματικά και σωστά.

  Η εμπορία του προϊόντος που συνυπάρχει (συνήθως) με την μεταποίησή του (δηλαδή την επεξεργασία και κονσερβοποίηση) βρίσκεται σε λίγα χέρια που δεν σέβονται το προϊόν και τους καταναλωτές, χέρια που επιχειρούν να βγάλουν από τη μύγα (ελιά) ξίγκι.

  Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι πολλά χρόνια τόσο με την καλλιέργεια της ελιάς Καλαμών όσο και με την επεξεργασία του καρπού και την τυποποίησή του, ισχυρίζομαι ότι οι απόψεις που σημείωσα παραπάνω είναι απολύτως ακριβείς. Και εξηγούμαι:

 • 24-03-2011

  25η Μαρτίου (2011)

  Ουδέποτε συμμερίστηκα το αναγκαίο των αρχιερατικών δοξολογιών και των με στρατιωτικό βήμα πειθαρχημένων παρελάσεων κατά τις λεγόμενες εθνικές επετείους. Και δεν νομίζω ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι βίωσα, ως με το ζόρι παρελαύνων έφηβος, τις επετείους της εθνοσωτηρίου των χουντοφασιστών συνταγματαρχών (21 Απριλίου). Είχα πάντα την υποψία ότι όλοι εκείνοι οι επίσημοι που στήνονται πάνω στις εξέδρες και καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια όταν εισπράττουν τα βλέμματα της «κεφαλή δεξιά» θεωρούσαν εαυτούς ως μέλη της ανώτερης κοινωνικής ελίτ και κυρίως ως εξέχοντες πατριώτες. Από την άλλη πάλι πάντα είχα και μια δεύτερη υποψία, ότι δηλαδή αυτές οι επέτειοι παρέπεμπαν μεν σε υπαρκτά ιστορικά γεγονότα που είχαν φτάσει όμως σε μας τους νεώτερους ιστορημένα κατά πως βόλευε κάθε φορά την εγχώρια άρχουσα τάξη, δηλαδή την τάξη που διαχειρίστηκε τις νίκες και εν προκειμένω, σε ό,τι αφορά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τη νίκη – σύσταση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (ανεξάρτητου από την οθωμανική αυτοκρατορία και μόνο).

 • 23-03-2011

  Η συμμορία των Προθύμων

  Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο έφτιαξα μια πλούσια συλλογή πρόσφατων φωτογραφιών με δυο επώνυμες φάτσες η καθεμιά. Η πρώτη φάτσα ανήκει σταθερά στον Καντάφι, ενώ στη δεύτερη εναλλάσσονται όλοι οι διεθνείς πολιτικοί αστέρες, από τον Ομπάμα και τον Σαρκοζί μέχρι τον βαρκάρη (του «Τιτανικού»). Ο Καντάφι σταθερά βλοσυρός πλην ενδεδυμένος τουλάχιστον περίεργα και εκκεντρικά, ενώ οι παρακείμενοί του αστέρες συναγωνίζονται για το ποιος θα φωτογραφηθεί με το πλέον εγκάρδιο χαμόγελο. Όλα αυτά μέχρι προχτές, γιατί χτες όλοι τούτοι οι διεθνείς πολιτικοί αστέρες ομολόγησαν ομαδικώς και ντε φάκτο πολιτική ηλιθιότητα, αφού εν χορώ δήλωσαν ότι είχαν κάνει τεραστίου μεγέθους λάθος εκτίμηση. Ξαφνικά δηλαδή διαπίστωσαν ότι ο μέχρι χτες φίλτατος Καντάφι …καταπιέζει το λαό ΤΟΥ, σκοτώνει το λαό ΤΟΥ και είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια της περιοχής. Έτσι, σκυλεύοντας κατά κάποιον τρόπο τον παππού τον Όμηρο, έφτιαξαν το υπό εξέλιξη σενάριο «η αυγή της Οδύσσειας», χαρακτηρίζοντάς το ως ανθρωπιστική παρέμβαση υπέρ του λιβυκού λαού. Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό, αφού δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από εφαρμογή της πολιτικής των κανονιοφόρων, που εν προκειμένω στοχεύει στην μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών ισοπέδωση κάθε ίχνους υποδομής, ώστε να προκύπτει ένα νέο τοπίο ερημίας, εναρμονισμένο προς την εκτεταμένη λιβυκή έρημο. Καλλιτέχνες κανονικοί δηλαδή.

 • 11-03-2011

  Κουμπούρια και Κουμπούρες

  Αν και δεν έχω μουσικό αυτί, το σούρουπο της προπερασμένης Τρίτης δεν είχα δυσκολία να διακρίνω από τετρακόσια περίπου μέτρα απόσταση δυο απανωτές ριπές με τον ξερό ήχο του Καλάσνικοφ (κάπου 20 σφαίρες) και στη συνέχεια 5- 6 γεμάτους ήχους μάλλον από 9άρι πιστόλι. Δευτερόλεπτα μετά, από το παράθυρο διπλανού γραφείου, είδα στο μισοσκόταδο καμιά δεκαπενταριά άσπρα κράνη σε περίπου τοξοειδή σχηματισμό στραμμένα προς μια πάροδο της Κηφισού. «Αν οι ριπές ήταν προς τα εκεί, φοβάμαι πως θα έχουν ξαπλωθεί πολλοί, γιατί τα κράνη και τα γιλέκα τους είναι μόνο για σφεντόνες», είπα στους δυο παρευρισκόμενους και γύρισα πάλι στη δουλειά μου. Συγκράτησα αυτήν την εικόνα. Καμιά δεκαπενταριά ένστολοι μηχανόβιοι, ήδη πεζοί, σε σχηματισμό τόξου να κινούνται ελάχιστα και μόνο προς δεξιά ή αριστερά χωρίς κανένας να κινείται προς τα εμπρός. Ήταν φανερό ότι το έργο παιζόταν λίγο μπροστά τους και κρατούσαν απόσταση ασφαλείας. Περίπου 50 μέτρα πιο πίσω γύριζαν τα φωτεινά καρούμπαλα δυο περιπολικών και τσίριζε μια σειρήνα.

  Μισή ώρα αργότερα κάνοντας μια διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων μέτρησα πέντε παρέες ένστολων μηχανόβιων σε διαφορετικά σημεία. Δεν μου φάνηκε ότι βρισκόντουσαν σε κάποια ετοιμότητα. Όρθιοι ή ακουμπισμένοι στις μηχανές κουβέντιαζαν μεταξύ τους. Τα μαντάτα είχαν ήδη κυκλοφορήσει. Δυο νέοι ένστολοι σκοτωμένοι και δύο άσχημα χτυπημένοι.

 • 28-02-2011

  Περί ελαιολάδου

  Έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες που υποστηρίζουν και εξηγούν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία του ανθρώπου η λεγόμενη Μεσογειακή διατροφή. Η διατροφή δηλαδή που βασίζεται πρωτίστως στην κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης, στο ελαιόλαδο, στα φρούτα, στα λαχανικά, στο ψάρι και δευτερευόντως σε περιορισμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών, κρέατος και αυγών. Υποθέτω πως όλα αυτά ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για προϊόντα παραδοσιακής καλλιέργειας ή εκτροφής και όχι για προϊόντα εντατικών καλλιεργειών ή εκτροφών με χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων και ζωοτροφών παραμόρφωσης.

  Η χώρα μας αποτελεί στο σύνολό της τη γεωγραφική περιοχή που είναι το σημείο αναφοράς της Μεσογειακής διατροφής υπό την έννοια ότι έχει τις προϋποθέσεις παραγωγής όλων των συντελεστών της, είτε φυτικής είτε ζωικής προέλευσης. Παρά ταύτα αυτή η χώρα – σημείο αναφοράς της Μεσογειακής διατροφής κατόρθωσε ελέω Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να γίνει από αυτάρκης και εξαγωγική (τουλάχιστον στα συγκεκριμένα προϊόντα) εισαγωγική, αφού η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί από χρόνια τώρα να καλύψει τις ανάγκες της. Εισάγονται και καταναλώνονται υποκατάστατα Μεσογειακής διατροφής ΟΛΩΝ των κατηγοριών. Εισάγονται πλέον τεράστιες ποσότητες σε λάδια, λαχανικά, φρούτα, άλευρα, όσπρια, γάλα, κρέας, ψάρια κτλ .

 • 27-02-2011

  Άντε, και του χρόνου ! (όσοι απομείναμε)

  Η φετινή συγκομιδή ελιάς τέλειωσε και μαζί της “τελειώνουν” κάμποσοι ακόμα ελαιοπαραγωγοί , αφού η τιμή (παραγωγού) του λαδιού είναι χαμηλότερη από τη περσινή (2,15 € για την πρώτη ποιότητα με τάση μείωσης) και η ζήτηση πεσμένη.

  Η παραγωγή 10.500 κιλών λαδιού θα μπορούσε να μου δώσει «εισόδημα» 22.500 €. Μια χαρά ακούγεται, αλλά, επειδή έχω βάλει κάτω με χαρτί και μολύβι τα έξοδα που χρειάστηκαν για την παραγωγή αυτή, ο λογαριασμός δεν βγαίνει, καθόσον τα έξοδα ξεπέρασαν τις 19.500 € δίχως να υπολογίσω αποσβέσεις και μάλιστα για καλλιέργεια όχι ποτιστική. Εν τέλει, μεροκάματο δεν βγήκε. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και επειδή είναι έτσι, δηλαδή επειδή ο ελαιοπαραγωγός δεν μπορεί πλέον να βγάλει μεροκάματο, δεν έχει άλλη επιλογή από το μειώσει το κόστος παραγωγής. Εδώ όμως δεν υπάρχει κανένα πραγματικό ελαστικό περιθώριο, οπότε αναγκαστικά ακολουθείται η μέθοδος «μη καλλιέργεια». Όλο και περισσότεροι δηλαδή ελαιοπαραγωγοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος συστηματικής καλλιέργειας και αποθέτουν τις ελπίδες τους για κάποια καλή παραγωγή στον καλό θεό της Ελλάδας και στον καλό της τον καιρό, που και οι δύο μαζί φέρνουν τον κακό τους τον καιρό, γιατί ο δάκος κάνει πάρτι, ο πάγος καταστρέφει τον καρπό, το χώμα δεν αντέχει δίχως βοήθεια να θρέψει τα δέντρα και το λαδάκι φτάνει στο τραπέζι σαν είδος πολυτελείας, αφού στοιχίζει κοντά στα 8 € το κιλό (κιλό λέω όχι λίτρο, ε; …), ενώ η ποιότητά του διαρκώς υποβαθμίζεται.

 • 01-12-2010

  «Επιμήκυνση αποπληρωμής δανείου» – Τι ακριβώς επιμηκύνεται;

  Μέχρι χτες άκουγα τον κυβερνητικό επικεφαλής φοροεισπράκτορα και άλλους της ίδιας συνομοταξίας όχι απλώς να απεύχονται αλλά να αρνούνται πεισματικά το ενδεχόμενο «επιμήκυνσης» της αποπληρωμής του εκ της τρόικας δανείου. Είχαν κιόλας «επιχειρήματα» για να αποδείξουν και πως η επιμήκυνση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, αλλά κυρίως να αποδείξουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να «επιστρέψει στις αγορές» αφού θα σημειώσει οικονομική ανάκαμψη επομένως το «κακό» ενδεχόμενο της επιμήκυνσης θα έπρεπε να αποκλείεται. Ξωπίσω, όπως πάντα, οι τηλεαστέρες - εργολάβοι της οικονομικής ενημέρωσης ανέλυαν και υποστήριζαν ακριβώς αυτήν την άποψη, περιγράφοντας το ενδεχόμενο επιμήκυνσης ως σημάδι χρεοκοπίας.

  Χτες όλως ξαφνικά (!) το κακό (επιμήκυνση) βαφτίστηκε σωτήριο καλό. Δεν άκουσα ακόμα το θεομπαίχτη φοροεισπράκτορα - ΥΠΟΚ να εκφράζεται σχετικά, αλλά έτυχε να ακούσω έναν ξεφωνημένο τελάλη του καθεστώτος, έναν τηλεαστέρα της πλάκας, που κάθε βράδυ αναλύει από καθέδρας τα τεκταινόμενα, εκείνο τον ιπποκόμο του φυσιολάτρη εφοπλιστή, που πανηγύριζε για το καλό που μας βρήκε, καλώντας μάλιστα τους τηλεθεατές να σημειώσουν τη σωτήρια ημερομηνία της 28/11 κατά την οποία οι τροϊκάνοι αποφάσισαν την επιμήκυνση αποπληρωμής του τελευταίου δανείου, χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσει η Ελλάδα (!) αλλά, επειδή προφανώς οι άνθρωποι είναι ακριβοδίκαιοι, το έκαναν από μόνοι τους, για να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα όπως ακριβώς αντιμετώπισαν την Ιρλανδία. Βέβαια, ούτε που σκέφτηκε να κάνει έστω έναν υπαινιγμό για το ότι αυτή η επιμήκυνση θα περάσει μέσα από μια νέα συμφωνία (μνημόνιο όπως μάθαμε πια να το λέμε), γιατί προφανώς η επόμενη κουβέντα θα πήγαινε στους όρους αυτής της νέας συμφωνίας…

 • 26-11-2010

  Λάδι ακατάλληλο για «λάδωμα»

  Προχτές βράδυ βρέθηκα στο λιοτριβείο, για να «βγάλω» την πρώτη παρτίδα λαδιού για φέτος. Τα λιοτριβεία αυτόν τον καιρό γίνονται εκ των πραγμάτων στέκια συνάντησης και κουβέντας των αγροτών ελαιοπαραγωγών. Η κουβέντα αυτή τη φορά είχε να κάνει με, τι άλλο, την οικονομική κρίση και στην περίπτωσή μας με το γεγονός ότι φέτος δεν έχει εκδηλωθεί ζήτηση για το λάδι και δεν έχουν «κυκλοφορήσει» τιμές. Ήδη αποτελεί κοινή πεποίθηση πως οι τιμές του λαδιού για τους παραγωγούς θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τις περυσινές ή και χαμηλότερα ακόμα, αφού ζήτηση δεν υπάρχει. Αυτό μάλιστα θα οδηγήσει πολλούς παραγωγούς που δεν αντέχουν να περιμένουν να πουλήσουν αμέσως το λάδι τους σε σκοτωμένες τιμές. Οι τιμές στο ράφι για τους καταναλωτές έτσι κι αλλιώς θα ανέβουν.

  Η κουβέντα φέτος, σε αντίθεση με άλλα χρόνια, δεν περιορίστηκε στο θέμα της τιμής του λαδιού που πάντα έχει στον πυρήνα της πως όλοι κονομάνε από το λάδι εκτός από τους ελαιοπαραγωγούς, κουβέντα που συνήθως συνοδεύεται με βρισιές, αναθέματα και κατάρες για την τύχη μας (των ελαιοπαραγωγών εννοώ). Αυτή τη φορά, ελέω τηλεόρασης και φανφαρόνων πολιτικάντηδων, εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών, η κουβέντα είχε να κάνει με τη γενικότερη κρίση.

Σελίδα 5 από 12
με:
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ & ΓΡΑΦΟΥΝ

 

ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΦΟΥ,

- Η διαπλοκή κέρδισε κατά κράτος
-Η πατρίδα διαλύεται και οι "πατριώτες" πουλάνε τα κομμάτια της
-Ο εγχώριος παραγωγικός ιστός κατέρρευσε και η "βαριά βιομηχανία" έπεσε με πάταγο στα κεφάλια των "βιομηχάνων"
-Οι διαδηλώσεις για την "ιστορία" μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας μαζεύουν πιο πολύ κόσμο από τις εργατικές
-Η Αριστερά ομφαλοσκοπεί και ο λαϊκισμός θριαμβεύει

-Τα ρουφιανοblogs τυπου "troktiko" σπάνε τα δικά τους ρεκόρ επισκεψιμότητας ζεσταίνοντας το αυγό του φιδιού
-Οι γαλαζοπρασινορόζ μαριονέτες κάνουν τούμπες ανάποδες μπροστά στην τρόικα των σωτήρων

-Οι μεγαλόσχημοι ρασοφόροι πέρδονται βοερά, προσευχόμενοι δήθεν
-Τα ΜΜΕ αποπατούν αναιδώς στη μούρη μας

-Το παρακράτος απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
-Η πεμπτουσία του φασισμού -η συλλογική ευθύνη- τείνει να αλώσει τη συλλογική συνείδηση
-Τα λαμόγια κι οι "φιλάνθρωποι" συνεχίζουν το γλέντι, ενώ,
όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται καθημερινά στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Έχοντας έτσι κι αλλιώς ένα πρόβλημα με την "ιδιοκτησία" δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το "πνευματική ιδιοκτησία". Ωστόσο, για
να μην παρεξηγηθεί κανένας "ιδιοκτήτης", προσέχω να δω αν υπάρχει επίκληση προσωπικής ιδιοκτησίας σε κάθε περίπτωση που δανείζομαι κάτι ενσωματώνοντάς το σε κάποια ανάρτηση αυτού του blog - που είναι προσωπικό blog αλλά όχι ιδιόκτητο

ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. (Albert Einstein)

Συνάδελφε Παραγωγέ...
 • Πρόβαλλε αποτελεσματικά τα προϊόντα σου
 • Δες τις Λύσεις του Ebloko!
Δείτε περισσότερα
Για Παραγωγούς
Φίλε καταναλωτή...
 • Κάνε την παραγγελία σου ηλεκτρονικά και θα την παραλάβεις στην πόρτα σου από την Γενική Ταχυδρομική με Αντικαταβολή
 • Έλα στα πρατήρια Ebloko Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-20:00 και Σάββατο 10:00-16:00
Δείτε περισσότερα
Τρόποι πληρωμής
Το Blog του Διαχειριστή
 • Γράφει αραιά και που καθότι τα πολλά λόγια φέρνουν φτώχεια και γράφει για πάρτη του καθόσον δεν φιλοδοξεί να κοντράρει τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους αναλυτές της συμφοράς.
Δείτε περισσότερα
Το blog του Διαχειριστή