Προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ και πάνω από όλα ΦΘΗΝΑ

Blog
 • 21-11-2010

  Βατοπέδι. Όλα έγιναν καθωσπρέπει !

  Η λύτρωση

  Η υπόθεση Βατοπέδι έλαβε τέλος. Εφεξής, οι πωγωνάτοι, αγιορείτες ρασοφόροι μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτοι το θεάρεστο έργο τους· η πολιτική εξαγνίστηκε, οι πολιτικοί αποδόθηκαν άσπιλοι στην κοινωνία και οι καναλάρχες εργολάβοι την έκαναν (από την υπόθεση) ωφελημένοι. Λεπτομέρεια προφανώς αποτελεί το γεγονός πως για τη «διερεύνηση» αυτού του, εν τέλει ανύπαρκτου, σκανδάλου ξοδεύτηκαν μερικά εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, ενώ δημιουργήθηκε, από το πουθενά, ύλη για την παραγωγή μερικών δεκάδων χιλιάδων ωρών τηλεοπτικής αποβλάκωσης (και διαφήμισης βεβαίως) του τύπου «αποκάλυψη τώρα» ή «μη χάσετε τις αποκλειστικές πληροφορίες». Στο μεταξύ την ώρα που κινητοποιημένη η φαντασία του μέσου ανθρώπου ζητούσε λύτρωση στους τηλεοπτικούς δέκτες μορφάζοντας στη θέα των αγιορειτών ρασοφόρων και των πολιτικών τους φίλων, περνούσαν ατροχονόμητα τα νέα μέτρα και τα παράμετρα φτωχοποίησής του.
   

  Περί σκανδάλων

   

  Εν τέλει, τι εστί σκάνδαλο; Αν υποθέσουμε ότι σκάνδαλο είναι ό,τι από τα τεκταινόμενα στο δημόσιο βίο ενοχλεί βάναυσα την κοινή γνώμη, τότε γιατί να είναι σκάνδαλο το Βατοπέδι ή τα δομημένα ομόλογα και να μην είναι η υποδούλωση της χώρας με τη βούλα της τρόικας ή η αθρόα είσοδος οικονομικών λαθρομεταναστών; Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι πολύ απλά και, επειδή ακριβώς είναι απλά, φροντίζουν (οι σκανταλιάρηδες) να τα συσκοτίζουν έτσι, ώστε να κάνουν τον πολύ κόσμο να κοιτάει το δήθεν εξωτικό δέντρο και να χάνει από τα μάτια του ολόκληρο το δάσος.
 • 20-11-2010

  Μεταξύ κατεργαρέων (...ομερτά)

  Οι πρώτες κατά Καλλικράτη εκλογές πέρασαν στην ιστορία και κάτι μου λέει ότι μπορεί να ήταν και οι τελευταίες (κατά Καλλικράτη). Μαζί με αυτές νομίζω ότι θα περάσουν στην ιστορία και ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν. Αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό ότι όσοι πολιτικοί σχηματισμοί πήραν μέρος στις εκλογές αυτές συνήργησαν σε δύο τουλάχιστον ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΑΠΑΤΕΣ κατά του λαού και της χώρας.

  Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΤΗ είναι το γεγονός πως ΟΛΟΙ μπήκαν σ' αυτές τις εκλογές χωρίς πολιτικές θέσεις γι' αυτό καθεαυτό το σχέδιο Καλλικράτη. Είτε συνειδητά είτε από πολιτική μυωπία απέφυγαν να ανοίξουν ένα διάλογο ουσίας που θα μπορούσε να αναδείξει, μεταξύ άλλων, πως το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να αποτελέσει τον δούρειο ίππο για τη διάλυση της χώρας, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι πιθανό στα όρια της βεβαιότητας.

  Ομολογώ πως περίμενα ότι, έστω και προσχηματικά, αυτή η εκδοχή θα περιγραφόταν κατά κάποιον τρόπο και θα εξορκιζόταν, γιατί θεωρώ παντελώς απίθανο να μην είχε τεθεί στην ατζέντα των εσωτερικών συζητήσεων κάποιων τουλάχιστον πολιτικών σχηματισμών. Προσωπικά δεν διατηρώ πλέον την ελάχιστη επιφύλαξη πως το σχέδιο Καλλικράτης – που βέβαια δεν αποτελεί φαεινή ιδέα του (δεν θυμάμαι πως τον λένε) υπουργού εσωτερικών και των συμβούλων του – είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του παζλ της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που ευαγγελίζεται ο Σωτήρας ο Β΄.
 • 16-11-2010

  Πλιάτσικο ακόμα και στην ΑΠΟΧΗ !

  Άφησα να κρέμεται κατάφατσα στο ημερολόγιό μου η ανάρτηση για την αποχή σε πείσμα όλων όσων την εξόρκιζαν και την καταριόνταν πριν από τις κατά Καλλικράτη εκλογές. Πλην των άλλων, έδινα κάποια πιθανότητα στο ενδεχόμενο να τη δει κανείς τυχαία (αφού το ημερολόγιο αυτό είναι σε κοινή θέα) και να τον βάλει σε σκέψεις, στην περίπτωση που σκεφτόταν να καταθέσει τον οβολό του στις κάλπες της κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας. Οι δύο τελευταίες Κυριακάτικες θεατρικές παραστάσεις, όπου έπαιξαν σύμπασες οι μαριονέτες του πολιτικού κατεστημένου, έλαβαν τέλος, οπότε και επανέρχομαι. Στις παραστάσεις μετρήθηκαν αυτή τη φορά με σχετική ακρίβεια οι θεατές. Μετρήθηκαν οι βολεμένοι, οι αλλήθωροι προς βόλεμα, οι φοβισμένοι, οι υπνωτισμένοι και οι ηλίθιοι. Μετρήθηκαν και βγήκαν κοντά στο 45% !!!! Καλό αυτό! Μειοψηφία ήδη. Κυβερνώσα μειοψηφία με την πλάτη στον τοίχο.

  Αυτή τη φορά δεν πανηγύρισε κανένας θεατρίνος. Δεν ανέμισαν σημαίες και δεν βάρεσαν κόρνες στους δρόμους. Τους ζεμάτισε όλους η ΑΠΟΧΗ και δεν τους άφησε χώρο για πανηγύρια. Όλοι ψέλλισαν κάτι περί νίκης και δικαίωσης, κι ύστερα ξαμολήθηκαν στα τηλεπαράθυρα, για να ΓΛΕΙΨΟΥΝ το πολιτικοποιημένο τμήμα του λαού που έκανε ΑΠΟΧΗ από τις εκλογικές τους παραστάσεις. Βάλανε μόνο κάποιες δευτεροκλασάτες και τριτοκλασάτες μαριονέτες να καταγγείλουν την ΑΠΟΧΗ, ίσα για να σώσουν τα προσχήματα, με πρώτη τη μαραμένη, πλην αναιδεστάτη, γλάστρα του προεδρικού μεγάρου.

 • 02-11-2010

  Το ματς από άλλη γωνία

  Την ποδοσφαιρικού τύπου αντιαισθητική καταγραφή των συμβάντων πριν από το πρώτο ημίχρονο, και τις προβλέψεις για το δεύτερο, που έκανα στα δυο προηγούμενα σημειώματα, κλείνει αυτό το σημείωμα που κοιτάζει το ματς από άλλη οπτική γωνία. Βλέπει ότι το ματς είναι στημένο, ότι το πρώτο ημίχρονο δεν κράτησε 12 μήνες αλλά πάνω από 30 χρόνια, ενώ το δεύτερο ημίχρονο είναι ανοιχτό.

  Ο Σωτήρας ο Β΄, λοιπόν, όρισε ως «πρώτο ημίχρονο» τον ένα χρόνο που μέχρι τώρα διήρκεσε η θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο, ενώ μιλώντας για το «δεύτερο ημίχρονο» ήταν επιμελώς ασαφής ως προς τη διάρκειά του. Σίγουρα πάντως άφησε να εννοηθεί πως αυτό το δεύτερο ημίχρονο θα έχει διάρκεια πολύ μεγαλύτερη του πρώτου, αφού στις σχετικές αναφορές του μιλούσε για χρονολογίες 2012, 2013 και βάλε. Παρουσίασε το τέλος του 2009 ως τον σημαδιακό χρόνο που η χώρα βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας και για την αιτιολόγηση του γεγονότος έκανε επίκληση της σπάταλης διακυβέρνησης των τελευταίων 5,5 χρόνων.

  Αυτό που μάθαμε ότι «συνέβη» στις αρχές του 2010 ήταν πως η χώρα βρέθηκε υπερδανεισμένη και πως οι δανειστές της («αγορές») δεν εμπιστεύονταν να της δώσουν άλλο δάνειο, γιατί φοβόντουσαν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

 • 01-11-2010

  Το δεύτερο ημίχρονο

  Το «πρώτο ημίχρονο» ξεκίνησε με τη ρήση του Σωτήρα Β΄, ότι «λεφτά υπάρχουν» και έληξε με ρήσεις (δικές του επίσης) του τύπου «ματώσαμε», «οι θυσίες του ελληνικού λαού» «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας» και την ανατριχιαστική ρήση «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα». Σε γενικές γραμμές αντιλαμβάνομαι πως στο «πρώτο ημίχρονο» ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από το 40% έχει περιέλθει σε συνθήκες φτωχοποίησης ή απόλυτης φτώχειας, για ένα αντίστοιχο τμήμα πληθυσμού η ζωή έγινε δυσκολότερη και αβέβαιη, ενώ για ένα 20% περίπου είτε δεν υπήρξε κάποια μεταβολή ή αν υπήρξε ήταν βελτίωση εισοδήματος και αύξηση καταθέσεων.

  Οι κατά Καλλικράτη εκλογές έδωσαν μια καλή ευκαιρία σε ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα να επικεντρώσουν τη δραστηριότητά τους σε προεκλογική ρητορεία και προεκλογικούς αγώνες δημιουργώντας, κατά την άποψή μου, αντιφατικές ψευδαισθήσεις σε πολύ κόσμο. Έδωσαν επίσης ένα σοβαρό άλλοθι στους επαγγελματίες ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος να φορέσουν για κάμποσο καιρό την επίσημη στολή του κοινωνικού εταίρου και να συνδιαλέγονται με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και τις πολιτικές ηγεσίες αλλά πάντως όχι με εκείνους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
 • 01-11-2010

  Πριν από το δεύτερο ημίχρονο

  Οι χούλιγκανς της πολιτικής ζωής εκφράζονται αναιδώς με όρους ποδοσφαίρου. Ο Σωτήρας ο Β΄ προειδοποιεί ότι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θα μπει με φόρα («νέα ορμή») στο γήπεδο, για να διατηρήσει και να διευρύνει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο αντίπαλός του τον λοιδορεί ότι φοβάται πως θα φάει γκολ από πέναλτι. Παρακάμπτουν το γεγονός ότι δεν παίζουν μπάλα στο χωράφι του παππού τους αλλά στο γήπεδο Ελλάδα, που είναι «ξερό» και έχει πολλές κοτρώνες, όμως για την ώρα η τύχη τούς βοηθάει, γιατί οι περισσότεροι φίλαθλοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως το παιχνίδι είναι στημένο. Φαίνεται πάντως πως τρέμουν τους φιλάθλους. Φοβούνται ότι κάποια στιγμή θα πάρουν χαμπάρι πως το παιχνίδι είναι στημένο, οπότε θα μπουν στο γήπεδο (και θα τους πάρουν) με τις κοτρώνες. Οι παράγοντες (ευρωπαίοι, ΔΝΤ, αγορές) τρίβουν τα χέρια τους κάνοντας τους ανήξερους και οι αναπληρωματικοί (εφεδρείες) κάθονται στους πάγκους έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία συμμετοχής. Οι θεατές για την ώρα χασμουριούνται και πότε πότε ανοίγουν κάνα πανό ή φωνάζουν κάνα σύνθημα, για να μη τους πάρει ο ύπνος…

   

  Ο Σωτήρας ο Β΄ μπήκε στο γήπεδο με επευφημίες, αφού κραύγαζε ότι:
  -Λεφτά υπάρχουν.
  -Θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.
  -Δεν θα ανέβει ο ΦΠΑ και οι φόροι, για να αυξηθεί η ζήτηση και να μην υπάρξει ύφεση.
   
 • 28-10-2010

  Και όμως, Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ !

  ΌΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί σχηματισμοί διατυπώνουν χωρίς περιστροφές μία κοινή «πολιτική» θέση, ότι η μη συμμετοχή στις εκλογές οποιουδήποτε επιπέδου, δηλαδή η ΑΠΟΧΗ, συνιστά απολιτική συμπεριφορά, αδιαφορία για τα κοινά, ωχαδερφισμό, παθητική συμπεριφορά και τα τοιαύτα. Ακόμα και οι σχηματισμοί – κόμματα, που, ενώ συγκρότησαν ψηφοδέλτια και πήραν μέρος στις εκλογές, δεν κατάφεραν να πάρουν τις απαραίτητες ψήφους ώστε να εκλέξουν βουλευτές, διατυπώνουν την ίδια θέση. Οπότε σκέφτομαι ότι όλοι τούτοι δω είτε είναι πιο πολιτικοποιημένοι δημοκράτες από μένα τον …απολιτικό είτε κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

  Σε προηγούμενες σημειώσεις μου   επιχείρησα να καταγράψω τις σκέψεις μου ως προς το πελατειακό πολιτικό σύστημα αλλά και ως προς το γιατί η αποχή από τις μεθαυριανές κατά Καλλικράτη εκλογές μου φαίνεται ότι αποτελεί πατριωτική στάση.

  Συνάμα βλέπω τις τελευταίες μέρες ένα καινούργιο φρούτο που οσμίζομαι πως έχει την προέλευσή του σ’ αυτό το ίδιο το πελατειακό σύστημα. Άρχισαν δηλαδή να εμφανίζονται κάποιες «κινήσεις πολιτών» που προωθούν την αποχή ως περίπου πολιτικό σχηματισμό! Εμφανίστηκε ακόμα και παράταξη με ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΧΗΣ!!, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, που έπεσε στην αντίληψή μου, διαφημίζεται το «κίνημα της αποχής» μέσα από ένα φυλλάδιο πολυτελούς εκτύπωσης ιδιαίτερα προσεγμένο αισθητικά. Υποθέτω λοιπόν πως μπορεί να εμφανιστούν αύριο κόμματα «αποχής» που θα παίρνουν μέρος στις εκλογές! Κόμματα πολυσυλλεκτικά στη βάση μηδενικής ιδεολογίας που θα στοχεύουν να εισπράξουν την ψήφο οργής ή απογοήτευσης, για να εκφράσουν, προφανώς, το απόλυτο τίποτα.

 • 26-10-2010

  Ο Σωτήρας ο Β΄

  Με το που θα ανοίξει το στόμα του ο «σωτήρας» μπορεί κανείς να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια ότι, ανεξάρτητα από το ζήτημα για το οποίο πρόκειται να πει κάτι, τρία πράγματα θα τα επαναλάβει με στερεότυπη φρασεολογία, όπως προφανώς του έχουν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι σύμβουλοί του. Το πρώτο «ανέλαβα να σώσω τη χώρα μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος», το δεύτερο «παρέλαβα μια Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας» και το τρίτο (αυτό είναι το πιο πρόσφατο) «ο συναγερμός δεν έχει ακόμα λήξει». Δεν παραλείπει επίσης κάθε τόσο να λέει ότι «είμαστε σε πόλεμο».

  Για την ώρα προσπερνάω τον αυτοπροσδιορισμό του ως σωτήρα επειδή θέλω, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να αποφύγω κάποιους ανατριχιαστικούς συνειρμούς που μου προκαλεί η θύμηση των σωτήρων που προηγήθηκαν του τωρινού, και ιδίως εκείνων της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας.
  Γιατί στα χρόνια μου δυο περιπτώσεις ανθρώπων είδα να επαναλαμβάνουν εκατοντάδες φορές, και μάλιστα με περισσή αναίδεια σε πρώτο ενικό πρόσωπο, την έκφραση «ανέλαβα να σώσω την Ελλάδα». Ο ένας ήταν ο παρανοϊκός φασίστας δικτάτορας Παπαδόπουλος το 1967 και ο δεύτερος ο σημερινός πρωθυπουργός. Βέβαια ο σημερινός σωτήρας είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά αφού ο προηγούμενος (μη σωτήρας) πρωθυπουργός την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και αφού βεβαίως ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ όσους τον ψήφισαν (παλιά μου τέχνη κόσκινο), πλασάροντας ένα προεκλογικό πρόγραμμα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ με εκείνο που ήξερε ότι θα εφαρμόσει. Ένα πρόγραμμα που προεκλογικά είχε τον τίτλο «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά «δεν υπάρχει σάλιο».
 • 20-10-2010

  Καλλικράτης. Στο βάθος διάλυση;

  Κοντά τριάντα χρόνια σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι την απόφαση που πήρα γύρω στα 25 μου να απέχω συνειδητά από κάθε εκλογική διαδικασία. Ουδέποτε μπόρεσα να βρω κάποιον επαρκώς πειστικό λόγο που θα με οδηγούσε σε αναθεώρησή της και θα με έστελνε στην εκλογική κάλπη. Έτσι η αφεντιά μου συνέχισε να καταγράφεται μαζί με κάποιες ακόμα χιλιάδες «πολιτών» που απείχαν και που μαζί με τους πεθαμένους (τους παραμένοντες όμως στους εκλογικούς λεγόμενους καταλόγους) διαμορφώνουν το «ποσοστό αποχής».

  Με τις εκλογές του Νοέμβρη να απέχουν κάποιες λίγες μέρες, σκέφτομαι πως αυτή τη φορά υπάρχει ένας εξαιρετικά σημαντικός και εντελώς καινούργιος λόγος που από μόνος του είναι επαρκής όχι μόνο να με κρατήσει για μια ακόμα φορά μακριά από την κάλπη, αλλά που με υποχρεώνει κατά κάποιον τρόπο να τον κοινοποιήσω όπου και όπως μπορώ. Και ο λόγος είναι ότι βρίσκομαι κοντά στην εκτίμηση πως το σχέδιο Καλλικράτης, που η νομιμοποίηση εφαρμογής του θα προέλθει από τις μεθαυριανές εκλογές, αποτελεί τον Δούρειο ίππο για τη διάλυση της χώρας. Εννοώ την πραγματική διάλυση τής υπόστασής της ως χώρας.
 • 20-10-2010

  Μαγαζιά, πωλητές, εμπορεύματα και πελάτες

  Αν και είχα την πεποίθηση πως όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί (κόμματα) αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ωστόσο για να σιγουρευτώ πριν κάνω αυτές τις σημειώσεις, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση, ώστε να εντοπίσω και να αποδελτιώσω δηλώσεις των ηγετών τους που πράγματι να αναφέρουν αυτό τον χαρακτηρισμό. Βρήκα λοιπόν δηλώσεις ηγετικών στελεχών (ή ηγετών) ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων, και μάλιστα πρόσφατες, που κάνουν λόγο για ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Αυτονόητο πως ο καθένας δίνει τις δικές του ερμηνείες και επιρρίπτει συνήθως στους υπόλοιπους την ευθύνη για την εγκαθίδρυση τέτοιας λογής σχέσεων μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων. Μια καλύτερη ανάγνωση αυτών των δηλώσεων δείχνει πως η συγκεκριμένη κατάσταση σχέσεων θεωρείται τόσο γενικευμένη και τόσο αποδεκτή ως πραγματικότητα, ώστε να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ». Καταλαβαίνω ότι σχέσεις αυτού του τύπου, και μάλιστα γενικευμένες σε τέτοιο βαθμό ώστε να δικαιολογούν χαρακτηρισμό «πελατειακό κράτος», δικαιολογούν συνάμα και την υπόθεση πως έχουμε να κάνουμε με σοβαρότατη συνταγματική εκτροπή του πολιτεύματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αφού κιόλας η συνταγματική νομιμότητα έχει προφανώς καταλυθεί από τα ίδια τα θεσμικά όργανα στα οποία έχει ανατεθεί η τήρησή της.
  Δεν έχω την αξίωση να αναλύσω και να κατανοήσω αυτό το πρόβλημα σαν πολιτειολόγος, συνταγματολόγος, ή σαν κάτι άλλο …λόγος, αφού τέτοιες γνώσεις δεν κατάφερα να αποκτήσω. Με ενδιαφέρει να το καταλάβω σαν απλός, καθημερινός, ενεργός και σκεπτόμενος άνθρωπος.

Σελίδα 6 από 12
με:
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ & ΓΡΑΦΟΥΝ

 

ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΑΦΟΥ,

- Η διαπλοκή κέρδισε κατά κράτος
-Η πατρίδα διαλύεται και οι "πατριώτες" πουλάνε τα κομμάτια της
-Ο εγχώριος παραγωγικός ιστός κατέρρευσε και η "βαριά βιομηχανία" έπεσε με πάταγο στα κεφάλια των "βιομηχάνων"
-Οι διαδηλώσεις για την "ιστορία" μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας μαζεύουν πιο πολύ κόσμο από τις εργατικές
-Η Αριστερά ομφαλοσκοπεί και ο λαϊκισμός θριαμβεύει

-Τα ρουφιανοblogs τυπου "troktiko" σπάνε τα δικά τους ρεκόρ επισκεψιμότητας ζεσταίνοντας το αυγό του φιδιού
-Οι γαλαζοπρασινορόζ μαριονέτες κάνουν τούμπες ανάποδες μπροστά στην τρόικα των σωτήρων

-Οι μεγαλόσχημοι ρασοφόροι πέρδονται βοερά, προσευχόμενοι δήθεν
-Τα ΜΜΕ αποπατούν αναιδώς στη μούρη μας

-Το παρακράτος απέκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση
-Η πεμπτουσία του φασισμού -η συλλογική ευθύνη- τείνει να αλώσει τη συλλογική συνείδηση
-Τα λαμόγια κι οι "φιλάνθρωποι" συνεχίζουν το γλέντι, ενώ,
όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται καθημερινά στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Έχοντας έτσι κι αλλιώς ένα πρόβλημα με την "ιδιοκτησία" δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το "πνευματική ιδιοκτησία". Ωστόσο, για
να μην παρεξηγηθεί κανένας "ιδιοκτήτης", προσέχω να δω αν υπάρχει επίκληση προσωπικής ιδιοκτησίας σε κάθε περίπτωση που δανείζομαι κάτι ενσωματώνοντάς το σε κάποια ανάρτηση αυτού του blog - που είναι προσωπικό blog αλλά όχι ιδιόκτητο

ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ..

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. (Albert Einstein)

Συνάδελφε Παραγωγέ...
 • Πρόβαλλε αποτελεσματικά τα προϊόντα σου
 • Δες τις Λύσεις του Ebloko!
Δείτε περισσότερα
Για Παραγωγούς
Φίλε καταναλωτή...
 • Κάνε την παραγγελία σου ηλεκτρονικά και θα την παραλάβεις στην πόρτα σου από την Γενική Ταχυδρομική με Αντικαταβολή
 • Έλα στα πρατήρια Ebloko Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-20:00 και Σάββατο 10:00-16:00
Δείτε περισσότερα
Τρόποι πληρωμής
Το Blog του Διαχειριστή
 • Γράφει αραιά και που καθότι τα πολλά λόγια φέρνουν φτώχεια και γράφει για πάρτη του καθόσον δεν φιλοδοξεί να κοντράρει τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους αναλυτές της συμφοράς.
Δείτε περισσότερα
Το blog του Διαχειριστή