TOP
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΝΟΜΑ/ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Υπεύθυνος: ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διεύθυνση: Μπουραζάνι, Κόνιτσα
Πόλη/Περιοχή: Μπουραζάνι, Κόνιτσα
Νομός: Ιωαννίνων
Τηλέφωνο: 26550 61322
Κινητό: 6948 438979 - 6932 396108
Email: agropapageorgiou@gmail.com

 

Το αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων "Παπαγεωργίου"βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πατρίδας μας, στην πανέμορφη κοιλάδα του Μπουραζανίου, 12 χλμ. από την Κόνιτσα και 58 χλμ. από τα Ιωάννινα.

Το αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων "Παπαγεωργίου"βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πατρίδας μας, στην πανέμορφη κοιλάδα του Μπουραζανίου, 12 χλμ. από την Κόνιτσα και 58 χλμ. από τα Ιωάννινα. Η επιχείρηση άρχισε το 2001 με βιολογικές καλλιέργειες σιτηρών και οσπρίων, κυρίως φακής και σόγιας. Προχώρησε σταδιακά στη μεταποίηση αλεύρων και στη συνέχεια σε ζυμαρικά. Σήμερα η σύζευξη της παραγωγικής δραστηριότητας του Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου με τη μεταποιητική ευρηματικότητα του Αστέριου Παπαγεωργίου ανέδειξε μια πρότυπη μονάδα με κάθετη μορφή παραγωγής.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλεύρων με παραδοσιακό τρόπο – αλέθονται σε δικό μας πετρόμυλο – με μεγάλη θρεπτική αξία και ιδιαίτερη γεύση. Στη συνέχεια, εξειδικεύεται στην παραγωγή ζυμαρικών ολικής αλέσεως που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κύριο προτέρημά μας είναι οι φιλικοί προς το περιβάλλον τρόποι παραγωγής και γι’ αυτόν το λόγο οι καλλιέργειές μας είναι βιολογικές και ελεγχόμενες από αρμόδιο πιστοποιητικό φορέα. Ήδη διατίθενται στην κατανάλωση μια μεγάλη ποικιλία από άλευρα (σίτου, καλαμποκιού, κριθαριού, βρώμης κτλ.), ζυμαρικά με διάφορες γεύσεις και προσμείξεις (ντομάτα, κρόκος-safran, αυγά κτλ.), τραχανάδες πάνω από είκοσι είδη (γλυκείς, ξινοί, νηστίσιμοι, εμπλουτισμένοι με διάφορα αποξηραμένα λαχανικά κτλ.), χυλοπίτες και χυλοπιτάκι, ολικής αλέσεως και φινιρισμένες, με την προοπτική αύξησης και δημιουργίας ακόμη μεγαλύτερης ποικιλίας.

 
Η φυτική παραγωγή του αγροκτήματος είναι βιολογική στο μέγιστο τμήμα της. Εξάλλου, η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας φακής, φασολιών και άλλων οσπρίων δίνει την άλλη διάσταση της παραγωγικής δραστηριότητάς μας, μαζί με μια σειρά από διάφορα βότανα και μυρωδικά όπως τσάι του βουνού, φασκόμηλο, χαμομήλι, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, βάλσαμο κτλ. Η ζωική παραγωγή περιλαμβάνει, σ’ αυτό το στάδιο, την εκτροφή κουνελιών και ορνίθων ωοτοκίας και μια μικρή μονάδα γαλακτοπαραγωγής.

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να παραλείψουμε μια ακόμη σημαντική πτυχή των δραστηριοτήτων του αγροκτήματος που αναφέρεται στην παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων. Προέχουσα θέση καταλαμβάνει η παρασκευή γλυκού τριαντάφυλλο.Η παρασκευή, με πολύ μεράκι, μιας σειράς από ηδύποτα (σπιτικά παραδοσιακά λικέρ) από φυτά και δένδρα του δάσους (άγρια βατόμουρα, μύρτιλα, σαμπούκο, κράνα) προσθέτει ακόμη μια πινελιά στις τόσες όμορφες γεύσεις των προϊόντων μας. Βέβαια, όλα αυτά επισφραγίζονται από το παραδοσιακό τσίπουρο παραγωγής μας, που το συνοδεύουν μια πλούσια σειρά τσιπουρομεζέδων, όπως λιαστή ντομάτα, πατατοκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα ψημένη στη χόβολη, σως μουστάρδας, μπάμια επιτραπέζια κτλ. Στο Μπουραζάνι λειτουργούν δυο πρατήρια στα οποία διατίθενται τα προϊόντα του αγροκτήματος, από όπου μπορούν οι επισκέπτες να τα προμηθευτούν.

 

 

Φωτογραφίες
Ταξινόμηση κατά:
Εμφάνιση:
Θα σας στέλνουμε μόνο ενδιαφέροντα νέα και τους καταλόγους μας!