Ρύζι γλασέ - ΟΣΠΡΙΑ ΚΙΕΡΙΟΥ 500 gr.
Λευκό χρώμα & μεσόσπερμο σχήμα, παράγεται στους ορυζώνες της Μακεδονίας. Λεπτοί, επιμήκεις, αδιαφανείς & ακέραιοι κόκκοι που τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους καθώς απελευθερώνεται το άμυλο κατά το μαγείρεμα, δίνοντας κολλώδη υφή, γι αυτό ενδείκνυνται για σούπες και γλυκά. Προσδίδει πλούσια γεύση & βελούδινη υφή στις συνταγές μας. Χρησιμοποιήστε στο σε σούπες και γλυκά, όπως το ρυζόγαλο.
Το ρύζι μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολλές διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες , ακόμα και εκεί όπου άλλες καλλιέργειες αποτυγχάνουν.Σε μεγάλο ή μικρό υψόμετρο, με πηγή νερού είτε τις βροχοπτώσεις ή την άρδευση. Η κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους είναι απαραίτητη: όργωμα, ισοπέδωση ώστε να διαμορφωθεί η επιφάνεια του εδάφους, και σπορά. Στις κατακλυζόμενες καλλιέργειες, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, γίνεται και δεύτερη ισοπέδωση, αφού το έδαφος σχηματιστεί με τη μορφή λεκανών.
Ανα 100g / Per 100g | |
Ενέργεια / Energy | 347 Kcal |
Λιπαρά / Fat | 1.12g |
Κορεσμένα / Saturates | 0.32g |
Υδατάνθρακες / Carbohydrates | 78.9g |
Σάκχαρα / Sugar | 0.2g |
Πρωτεΐνες / Proteins | 6g |
Εδώδιμες ίνες / Dietary fibers | 1.3g |
Αλάτι / Salt | 0.008g |